Το Σάββατο  16  Απριλίου αρχίζουν οι παραστάσεις στο «Θέατρο του Μύλου» με το έργο «Του ήλιου και του φεγγαριού» που θα παρουσιάσει το «Θεσσαλικό Θέατρο», σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι  και τις 26 Απριλίου.

Το έργο είναι μια σύνθεση από τις έξοχες παραλογές του Δημοτικού μας τραγουδιού.

Είναι μια ιδέα του Κώστα Τσιάνου που τη μελετάει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο στόχος του να ερευνήσει και να εργαστεί για ένα γνήσιο λαϊκό ελληνικό θέατρο, τον οδήγησε να μελετήσει σε βάθος την ελληνική μας παράδοση, να ανακαλύψει τους ρυθμούς, τους ήχους, τη λαϊκή λαλιά, την κινησιολογική έκφραση, το ήθος και το έθος του λαϊκού ανθρώπου που κράτησε ανά τους αιώνες τις παραδόσεις του. Παραδόσεις που κατάγονται από αρχέγονες εποχές, από μύθους ομηρικούς και του αρχαίου δράματος.

Η μακροχρόνια έρευνα του στη λαϊκή έκφραση τον οδήγησε στο ανέβασμα αρχαίων τραγωδιών και κωμωδιών που γνώρισαν τεράστια επιτυχία και η άποψη του μελετάται σε πολλά Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τώρα με τη θεατρική σύνθεση των παραλογών που έκανε, με τίτλο «Του ήλιου και του φεγγαριού», συνεχίζει την έρευνά του στο αρχαίο δράμα, αφού οι μύθοι στις περισσότερες παραλογές, αποκτούν τραγικές διαστάσεις και σε άλλες κωμικές, θυμίζοντας έργα του Αισχύλου, του Ευρυπίδη, του Αριστοφάνη, του Μένανδρου και άλλων.

Στην παράσταση θα παρουσιαστούν οι παραλογές: «Του νεκρού αδερφού», «Της Άρτας το Γεφύρι», «Της νύφης που κακοτύχησε», «Του Μαυριανού και της αδερφής του», «Για ένα ζευγάρι Ρόδα», «Της κουμπάρας που έγινε νύφη», «Ο γυρισμός του ξενιτεμένου», 

«Η καλογριά και ο νιος τραγουδιστής», «Του ήλιου και του φεγγαριού» και άλλα.

Τα πολυάριθμα κοστούμια σχεδίασε και επιμελήθηκε η Ελένη Ψύρρα.

Η μουσική επιλογή είναι του Κώστα Τσιάνου και στηρίχτηκε σε συνθέσεις του Διονύση Τσακνή, του Χρήστου Λεοντή και σε αυθεντικές, ιστορικές θα λέγαμε ερμηνείες της λαϊκής μας μουσικής.

Οι φωτισμοί είναι του Μάκη Παπατριανταφύλλου.

Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Νίκος Ζαρκογιάννης.

Οι ηθοποιοί που ερμηνεύουν πολλούς ρόλους ο καθένας είναι με αλφαβητική σειρά οι : Χριστίνα Βράκα, Νίκος Ζαρκογιάννης, Χρήστος Κορδελάς, Ανδρομάχη Μακρίδου, Χρήστος Νίνης, Δημήτρης Όντος, Πόπη Πελτεκοπούλου, Τζένη Σκαρλάτου, Αριστέα Στεργιούλη, Αλέξανδρος Τσακίρης.  

Το σκηνικό έκανε ο Χρήστος Καράκης και ο Βασίλης Γιανίκης.

Τη γενική φροντίδα της παράστασης έχει ο Νίκος Γεωργάκης. 

Τη γενική πρόβα της Παρασκευής 15 Απριλίου  (ώρα 9.15 μ.μ) μπορούν να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί δωρεάν, αφού εξασφαλίσουν θέσεις από το ταμείο του Θεάτρου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-533417.