Τη 4η  φετινή παραγωγή του ετοιμάζει να παρουσιάσει το «Θεσσαλικό Θέατρο» με τίτλο: «Του ήλιου και του φεγγαριού»  το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου, στο «Θέατρο του Μύλου».

Το έργο βασίζεται στις υπέροχες παραλογές του δημοτικού μας τραγουδιού που οι περισσότερες κατάγονται από αρχαίους μύθους, από τα κορυφαία έργα του Ομήρου και των μεγάλων μας τραγικών.

Είναι μικρά δράματα που αφηγούνται με τρόπο ποιητικό, πότε σημαντικές ιστορικές στιγμές, πότε κάποιους μύθους και πότε δραματικές και συχνά κωμικές περιπέτειες του ανθρώπινου βίου.

Τη σύνθεση του έργου και την διδασκαλία ανέλαβε ο Κώστας Τσιάνος που ασχολείται ολόκληρη ζωή με τη λαϊκή μας παράδοση  και είναι όνειρό του να πραγματοποιήσει κάποτε μια παράσταση βασισμένη στις συγκλονιστικές παραλογές, όπως είναι: «Του νεκρού αδελφού», «Του γιοφυριού της Άρτας», «Του Μαυριανού και της αδελφής του», «Για ένα ζευγάρι  ρόδα», «Ο Γυρισμός των ξενιτεμένων», «Η αρπαγή της γυναικός του Ακρίτη», «Η νύφη που κακοτύχησε», «Η άπιστη» στα «Λιανοτράγουδα» και σε πολλά άλλα ερωτικά  και κωμικά τραγούδια.

Δραματοποιήθηκε επίσης, το συνταρακτικό Ποντιακό τραγούδι, «Εκάεν και το Τσαμπασίν» και τα «Μάρμαρα» το υπέροχο γαμήλιο τραγούδι των Βλάχων της Κεντρικής Πίνδου (Σμίξι,  Αβδέλλα, Σαμαρίνα κ.α) σε μοναδικές ενορχηστρώσεις του Γιώργου Χριστιανάκη.

Η παράσταση θα συνοδεύεται από μουσικές εμπνευσμένες από τους λαϊκούς μας μουσικούς θησαυρούς, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Διονύση Τσακνή, Γιώργου Χριστιανάκη και αυθεντικές μουσικές από τους σημαντικότερους λαϊκούς μας οργανοπαίχτες.

Η επιμέλεια των ενδυμασιών της παράστασης είναι της Ελένης Ψύρρα και συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Χριστίνα Βρακά, Νίκος Ζαρκογιάννης, Χρήστος Κορδελάς, Ανδρομάχη Μακρίδου, Χρήστος Νίνης, Δημήτρης Όντος, Πόπη Πελτεκοπούλου, Τζένη Σκαρλάτου, Αριστέα Στεργιούλη, Αλέξανδρος Τσακίρης.