Διάλογο για το παρόν και το μέλλον του τοπικού επιχειρείν στη Θεσσαλία είχαν εκπρόσωποι οικονομικών φορέων και επιχειρηματίες που διακρίνονται για την καινοτόμα δραστηριότητά τους, οι οποίοι συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με στελέχη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» που έχει σε εξέλιξη η Γραμματεία.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία την Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων εκπροσώπησαν ο Γραμματέας Άκης Μπάφας, ο Περιφερειακός Συντονιστής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου Γιάννης Ρουκάς και ο Σύνδεσμος της Γραμματείας για το Νομό Λάρισας Θανάσης Παιδής, συμμετείχαν οι προσκεκλημένοι επιχειρηματίες Βιβή Βασδαβάνου (Οινοποιία – Αποσταγματοποιία Βασδαβάνου), Γενική Γραμματέας της Ένωσης Αποσταγματοποιών και Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος (ΕΝ.ΑΠ.Α.Π.Ε), ο Γιάννης Νταγιάκας, εκπρόσωπος της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ, ο  Φάνης Βουλιώτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου, ο Δημήτρης Γεράσης, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των καινοτόμων υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, ο Τάσος Αντωνίου, Πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Βοσκός» Λιβαδίου Ολύμπου και ο Ιωάννης Χρηστίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων ν. Λάρισας.

Η συζήτηση, στην οποία αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και οι θετικές τους επιδράσεις τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την πανδημία, περιστράφηκε στη συνέχεια σε θέματα αιχμής για το τοπικό επιχειρείν, το οποίο πέραν των χρόνιων προβλημάτων έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις οριζόντιες επιπτώσεις της πανδημίας. Οι προσκεκλημένοι επιχειρηματίες της Θεσσαλίας αναφέρθηκαν διεξοδικά στη σημερινή κατάσταση της τοπικής οικονομίας και πρότειναν ουσιαστικές παρεμβάσεις με έμφαση στη μείωση της γραφειοκρατίας και την επακόλουθη επιτάχυνση των παραγωγικών διαδικασιών, την αξιοποίηση καλών πρακτικών, εγχώριων και διεθνών, για την στήριξη και την προτεραιότητα στο υγιές επιχειρείν. Σημαντική, και ένα από τα αισιόδοξα σημάδια για την «επόμενη ημέρα», ήταν η πληροφορία από τον κ. Νταγιάκα για το ενεργό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε αγορά οικοπέδων εντός της ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας ώστε να αναπτυχθούν νέες επενδύσεις.

«Η κρίση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή και βελτίωση του παραγωγικού μοντέλου, όχι μόνο κεντρικά στη χώρα αλλά κυρίως για τις τοπικές κοινωνίες και τις επιχειρήσεις», τόνισε στην παρέμβαση του ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας, σημειώνοντας την ήδη διακηρυγμένη απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του να διαχειριστούν πραγματικά αναπτυξιακά το πακέτο των 72 δισ. ευρώ που πρόσφατα συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, κατευθύνοντας το προς την πραγματική οικονομία και τις αναπτυξιακές της ανάγκες και νέες επενδυτικές προοπτικές, που θα δημιουργήσουν εξωστρέφεια και απασχόληση.

Στο πλαίσιο αυτό, τόσο ο κ. Μπάφας όσο και οι κ.κ. Ρουκάς και Παιδής απηύθυναν ανοικτή πρόσκληση στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα, μέσω των προσκεκλημένων επιχειρηματιών, να δημιουργήσουν έναν ενεργό δίαυλο επικοινωνίας και διαλόγου που θα δώσει τη δυνατότητα στις παραγωγικές δυνάμεις της Θεσσαλίας να αποτυπώνουν τα προβλήματα τους στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία και να συνεργάζονται στην διαμόρφωση ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων προτάσεων που θα απευθύνονται στην κυβέρνηση για υιοθέτηση και δράση.

Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ με την δράση της «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» θα βρίσκεται, online σήμερα και με φυσική παρουσία όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε τακτική επικοινωνία με τους επιχειρηματίες και τα στελέχη της αγοράς πανελλαδικά για να τους γνωρίσει, να τους ακούσει, να καταγράψει αγωνίες, σχόλια, προτάσεις και κυρίως να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

_________

Λίγα λόγια για τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας:

Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων συζητά, αξιολογεί, επεξεργάζεται προτάσεις και θέσεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα των Επιχειρήσεων. Αναπτύσσει κοινωνική και πολιτική συμμαχία και συνεργάζεται με τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Επιτελεί κομματική λειτουργία η οποία δημιουργεί προστιθέμενη αξία στον πολίτη και στην κοινωνία, με διαρκή και αμφίδρομη επικοινωνία με τις παραγωγικές τάξεις. 

Οι επαγγελματίες είναι κρίσιμοι παράγοντες στήριξης και αύξησης του εθνικού εισοδήματος και ενεργεί για την υποστήριξη του αντικειμένου τους. Υποστηρίζει όλους τους τομείς κοινοβουλευτικού έργου που σχετίζονται με το πεδίο ενδιαφέροντός της και πιστεύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη, οικονομική πρόοδος και κοινωνική συνοχή χωρίς βιώσιμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Περισσότερα στοιχεία για την λειτουργία και τις δράσεις μας μπορείτε να βρείτε στο websiteτης ΝΔ (www.nd.gr) και στην σελίδα της Γραμματείας μας στο facebook (https://www.facebook.com/ndgpf/)