Η εβδομαδιαία εφημερίδα larissanet, το larissanet.gr και οι εκδόσεις Flippress σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πολυτεχνείο 1973», από τα αρχεία του βετεράνου φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου (φωτογραφία κάτω), στην εκθετήρια αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 15 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Για το έργο του φωτογράφου του Πολυτεχνείου θα μιλήσουν ο Θέμης Μπερεδήμας, πρόεδρος ΕΣΠΗΤ, ο Θανάσης Αλατάς, δημοσιογράφος – συνθέτης, επιμελήθηκε το λεύκωμα «Πολυτεχνείο 1973» (εκδόσεις Flippress), η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη και ο εκδότης – διευθυντής της larissanet Χρήστος Μπεχλιβάνος.

Φωτογραφίες – ντοκουμέντα

Οι πρωτότυπες φωτογραφίες και τα κείμενα αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ώρες που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές, αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, όπου ο ιστορικός μπορεί να σκύψει για να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της.

Είναι σημαντικό να ξαναδούμε τα όσα συνέβησαν τότε και να αναλογιστούμε τη σημασία τους και σε σχέση με τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα. Μέρος του αρχείου αυτού περιέχει και ανέκδοτες φωτογραφίες.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Εγκαίνια: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ώρα 7.30 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 15 – 29 Νοεμβρίου 2019