Για ιστορική καπηλεία κατηγορεί τη νεολαία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ο παλιός δημοσιογράφος Άγγελος Πετρουλάκης σχετικά με όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της για την σημερινή επέτειο  απελευθέρωσης της πόλης.

Γράφει σχετικά: «Επιτέλους. Σταματήστε τις ιστορικές αηδίες. Ποιο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και Μπουκουβάλας απελευθέρωσε τη Λάρισα στις 23 Οκτωβρίου, που γράφει η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ;

"Το χάραμα της 23ης Οκτώβρη θα βρει την πόλη να τιμά την 73η επέτειο της απελευθέρωσής της από τη γερμανική κατοχή χάρη στις δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της ταξιαρχίας του καπετάνιου Μίμη Μπουκουβάλα".

Η Ελλάδα ήδη είχε απελευθερωθεί επίσημα από τις 18 Οκτωβρίου, που έφτασε στην Αθήνα ο Γεώργιος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του. Την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ύψωσε την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη και στη συνέχεια μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία Συντάγματος από τον εξώστη του Υπουργείου Οικονομικών.

Και τις γερμανικές δυνάμεις δεν τις έδιωξε η εθνική αντίσταση, αλλά οι συνεχείς ήττες της Γερμανίας σε όλα τα μέτωπα.

Άλλο η τιμή προς όλους όσοι έκαναν Αντίσταση και άλλο το "χάρη στις δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της ταξιαρχίας του καπετάνιου Μίμη Μπουκουβάλα". 

Η ιστορία είναι ιστορία και όχι προπαγάνδα, αναλήθειες και κομπορρημοσύνες.