H «Παιδική Σκηνή» του «Θεσσαλικού Θεάτρου», για τη φετινή Χειμερινή Θεατρική περίοδο - 2017,  ετοιμάζει και θα ανεβάσει το  έργο για παιδιά, του                                              Στέφανου  Κοσμίδη

             «Ο ΚΥΡΙΟΣ  ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΤΡΑΔΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ»

                         σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου  Μπαλαμώτη.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ: 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 12 το μεσημέρι στο «Θέατρο του Μύλου», θα δοθεί η πρώτη παράσταση (Πρεμιέρα),για κοινό.

Στην συνέχεια, την παράσταση θα μπορέσουν να  παρακολουθήσουν, με οργανωμένες Σχολικές παραστάσεις, κυρίως οι μαθητές και οι μαθήτριες των  Δημοτικών  Σχολείων & Γυμνασίων, που είναι άλλωστε και ένας από τους στόχους του «Θεσσαλικού Θεάτρου».

Οι οργανωμένες παραστάσεις για τα Σχολεία, θα αρχίσουν από την ΔΕΥΤΕΡΑ: 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 2017 και θα μπορούν να δίνονται όπως πάντα πρωϊνές ώρες, από ΔΕΥΤΕΡΑ  έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, με τιμή εισιτηρίου για κάθε μαθητή  4 €.

Λίγα λόγια για το έργο: …Ο Τιμόθεος, πολίτης μιας ξεχασμένης χώρας, δουλεύοντας για λογαριασμό του Βασιλιά της χώρας, μπλέκει σε μια περιπέτεια που θα τον αλλάξει για πάντα. Αρχικά κατηγορείται από το Βασιλιά της χώρας, γνωστό με το όνομα «Δέλτα Κάπα», ότι έχει κλέψει το διαμάντι της Γνώσης. Ο Βασιλιάς τον φυλακίζει στο Χωροχρόνο. Εκεί ο Τιμόθεος πρέπει να περάσει τους πέντε πλανήτες, τα πέντε επίπεδα της γνώσης και να βρει τον Ξιφομάχο «Γιώτα» που θα τον οδηγήσει στην «Τελική Πύλη» για να επιστρέψει σπίτι. Οι πέντε πλανήτες έχουν δημιουργηθεί από την ενέργεια των παροιμιών που ξεχάστηκαν και ταξίδεψαν μακριά από τον κόσμο των ανθρώπων. Ο Τιμόθεος μέσα από τις παροιμίες και από τη λαϊκή σοφία θα βρει το θάρρος, το κουράγιο και τη γνώση να αντιμετωπίσει τον «Δ. Κ.» και να επιστρέψει τη χαμένη γνώση στον κόσμο…

…Ένα παραμύθι για τη σοφία της γλώσσας, το θάρρος και την αυτοεκτίμηση, μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα όπου όλα συμβαίνουν στη σκηνή σαν παιχνίδι. Μια παράσταση που μιμείται τον τρόπο που παίζουν τα παιδιά, τον τρόπο που δημιουργούν με τη φαντασία τους. Βασίζεται σε γνωστές και άγνωστες παροιμίες και μέσα από αυτή, οι μικροί θεατές συμμετέχουν στην εξέλιξη του παραμυθένιου ταξιδιού ανακαλύπτοντας τη δύναμη που κρύβουν οι παροιμίες.…Τα παιδιά με αφορμή την παράσταση θα 

έρθουν σε επαφή με τον πλούτο της γλώσσας μας και της σοφίας που εμπεριέχεται. Θα συμμετάσχουν διαδραστικά  στην εξέλιξη του ταξιδιού ανακαλύπτοντας την δύναμη που κρύβουν μέσα τους…Η παράσταση δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διάσωση της προφορικής παράδοσης του τόπου ως στοιχείου της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, επιχειρεί να συνδέσει το σημερινό παιδί με την προφορική σοφία του λαού και ειδικότερα τις παροιμίες, προσφέροντας στούς μαθητές ένα ακόμα εργαλείο για να γνωρίσουν καλύτερα το γλωσσικό παρελθόν του τόπου μας.