Η ομάδα χορού Κιναίσθηση  παρουσιάζει το έργο «Hubris» της χορογράφου Κατερίνας Αντωνιάδου, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στη Σκηνή Μπαλέτου στο Μύλο του Παππά, στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του ΣμουΘ.
Στο έργο συμμετέχουν 14 χορευτές και 1 ηθοποιός. Η μουσική σύνθεση είναι γραμμένη αποκλειστικά για το έργο από τον συνθέτη Μιχάλη Γούτη.
Το έργο «Hubris»  είναι εμπνευσμένο από τον ήρωα «Φάουστ» όπως αποδίδεται στα έργα των Goethe και Marlowe και στα «Επτά θανάσιμα αμαρτήματα». Ο Φάουστ υποδηλώνει την ανάγκη της αποφυγής μιας κοινότυπης-τυποποιημένης ζωής που οδηγεί σε ακραίες παραβατικές συμπεριφορές και την κατάκτηση δύναμης και ισχύος. Τα αμαρτήματα αποτελούν το «επιθυμητό», τον «πειρασμό», που εξαναγκάζουν το σύγχρονο άνθρωπο στην απληστία, την αλαζονεία και την υπερβολή.
Μέσω της θεωρητικής και σωματικής έρευνας, η χορογράφος μελετά τη σύνδεση των παραπάνω στοιχείων και τη χορογραφική-ερμηνευτική τους απόδοση. Το έργο διαπραγματεύεται διαχρονικές αξίες που μεταφέρονται με σύγχρονο ύφος, τη χρήση συμβολισμών, χειρονομιών και ποιοτήτων κίνησης.
Η Κιναίσθηση είναι Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2004 από την καθηγήτρια και χορογράφο Κατερίνα Αντωνιάδου. Κάθε χρόνο δημιουργεί μια νέα παραγωγή σε συνεργασία με επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιούς,  σκηνογράφους,  μουσικούς,  σχεδιαστές φωτισμού. Είναι μέλος του σωματείου Ελλήνων χορογράφων και έλαβε επιχορήγηση του ΥΠΠΟ για την παραγωγή του νέου της έργου με τίτλο HUBRIS.
Από το 2016 παρουσιάζει τη δουλειά της στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δάσους (Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών) σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε.
Είσοδος δωρεάν.
Πληροφορίες - κρατήσεις: καθημερινά από τις 10  το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2410 614449.