Τις «αρρυθμίες» σε 50 Κέντρα Υγείας αγροτικού τύπου ανά τη χώρα καταγράφει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σε σχετική έρευνά της.
Διαπιστώνει «απόλυτη εγκατάλειψη», ακόμα και σε περιοχές-χειμερινά τουριστικά θέρετρα με μεγάλη επισκεψιμότητα κατά την εορταστική περίοδο.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι «βαπτίζουν οικογενειακό γιατρό τους λειψούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας». Μιλά και για «ολόκληρο δήμο 5.000 κατοίκων με έναν γιατρό ο οποίος βρίσκεται εκεί ένα πρωινό την εβδομάδα», για «τραγικές ελλείψεις ιατρών, νοσηλευτών, πληρώματα ασθενοφόρων και λοιπού προσωπικού», για εργαστήρια που δεν λειτουργούν, για «δάπεδα στρωμένα με κατεστραμμένο αμίαντο», για «ταβάνια που στάζουν νερά στις βροχές», για επιθέσεις στο προσωπικό και για Κέντρα Υγείας μέσα στο χιόνι χωρίς θέρμανση, χωρίς ιματισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ σημειώνει ότι «σε κανένα Κέντρο Υγείας δεν καλύπτονται οι βάρδιες με ασθενοφόρο», με αποτέλεσμα να «χάνονται τζάμπα ανθρώπινες ζωές».
«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο σχεδιασμός υλοποιείται με γοργά βήματα. Όμως τα στοιχεία τούς διαψεύδουν. Και όχι μόνο αυτό, αφήνουν τα Κέντρα Υγείας, που είναι το αποκούμπι των πολιτών σε δυσπρόσιτες, ορεινές περιοχές, να μαραζώνουν» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Ειδικότερα για τη Λάρισα η εικόνα έχει ως εξής:
•    ΚΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ : Δεν υπηρετεί οδοντίατρος, απόσταση από Λάρισα 45 χιλ, πληθυσμός κάλυψης 40.000, υπάρχει 24ωρη κάλυψη από ΕΚΑΒ.
•    ΚΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Δεν υπηρετεί παιδίατρος, ακτινολόγος. Κλειστό το ακτινολογικό εργαστήριο, δεν υπηρετούν μαίες. Πληθυσμός κάλυψης 25.000. Δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο, η κάλυψη γίνεται από τη Λάρισα, απόσταση 45 χλμ ή από έναν ενδιάμεσο σταθμό, σε απόσταση 22,5 χλμ, με πολύ κακό οδικό άξονα.
•    ΚΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Δεν υπηρετεί οδοντίατρος, μικροβιολόγος. Πληθυσμός κάλυψης 25.000, δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο, η κάλυψη γίνεται από τη Λάρισα, απόσταση 17χλμ.
•    ΚΥ ΑΓΙΑΣ: Δεν υπηρετεί οδοντίατρος. Δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη με ασθενοφόρο, η κάλυψη γίνεται από τη Λάρισα, απόσταση 36 χλμ,πληθυσμός κάλυψης 13.500.
•    ΚΥ ΓΟΝΝΩΝ: Δεν υπηρετούν ακτινολόγος, μικροβιολόγος, οδοντίατρος. Δεν διαθέτει ασθενοφόρο, ούτε πληρώματα. Η όποια κάλυψη γίνεται από το ΕΚΑΒ που σταθμεύει σε άλλον χώρο εκτός Κέντρου Υγείας, σε απόσταση 7 χλμ. Πληθυσμός κάλυψης 20.000.
Σε όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη φύλαξη.