Με  επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου,  πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη,  η εκδήλωση με θέμα: «Αγαπώ το βιβλίο γιατί…», από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Αθλητισμού - Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, στα πλαίσια του προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων «Η Πόλη που Μαθαίνει»
Η  εκδήλωση περιελάμβανε εισηγήσεις για τους γονείς  με τα θέματα:    "Ο ρόλος του παιδικού βιβλίου στην προσχολική ηλικία" , "Η συμβολή του παιδικού βιβλίου στη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού" , "Γονείς και βιβλιοφιλία: Τι, γιατί και πώς να διαβάζω μαζί με το παιδί μου;" με τη  συμμετοχή των συγγραφέων και των βιβλίων τους : Ιορδανίδου Μαρία  «Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω» ,  « Βόλτα με τη μαμά»  Τζαβάρα Κατερίνα  και  «Ψωμί με ζάχαρη και αλάτι»  Λάττα  Γεωργία.
Τα παιδιά συγχρόνως πέρασαν ένα ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα με τον εμψυχωτή κ. Θεοδώρου Ιωάννη και τις παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτριος Δεληγιάννης ενώ υπεύθυνη του συντονισμού της ήταν η Δ/ντρια Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου.