Η  «Cycling Hellas» και ο Ποδηλατικός  Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ με συνδιοργανωτές  την  Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών, το Δήμο Δελφών  και με την υποστήριξη του Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Δρυάς», της Εφορείας  Αρχαιοτήτων Λάρισας, του ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Φαρσάλων, του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων και του  Δήμου Γραβιάς, πραγματοποιούν το Σάββατο 31 Αυγούστου την καινοτόμο ποδηλατική εκδήλωση με την επωνυμία «3rd Tour of Daphne - The Divine Ride!».

Η ποδηλατική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνδέει την ιστορία, τη μυθολογία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Στόχος είναι η ανάπτυξη  του  αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας. Παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η ανάπτυξη της ποδηλασίας αφενός και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται και η ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών στοιχείων  και τοπικών προϊόντων.

Το  Cyclosportive - Μythical  Εvent  των 230 χιλιομέτρων  απευθύνεται στους λάτρεις  μεγάλων αποστάσεων και της ιστορίας της χώρας μας. Ξεκινά από την Κοιλάδα των  Τεμπών  και τερματίζει στο Μαντείο των Δελφών κουβαλώντας ένα μύθο και μια ιστορία.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνδιοργανώνουμε ένα ξεχωριστό τον αγώνα της Δάφνης. Είναι ένας αγώνας που συνδέει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την  Περιφέρεια Στερεάς ενώνοντας την Κοιλάδα των Τεμπών με το Μαντείο των Δελφών.

Είναι ένας αγώνας με μεγάλη προστιθέμενη αξία στον οποίο συμμετέχουν ξεχωριστοί αθλητές. Ευχαριστούμε τους αθλητές, τους διοργανωτές, τους συλλόγους και τους εθελοντές. Καλή διαδρομή και καλό τερματισμό ».

Δέσποινα Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα υπεύθυνη της Cyclinghellas: «Είμαστε έτοιμοι για 3η συνεχόμενη χρονιά να εκκινήσουμε τον αγώνα της Δάφνης από την Κοιλάδα των Τεμπών με τερματισμό το Μαντείο των Δελφών.

Το «Tour of Daphne» είναι μια μυθική διαδρομή. Οι ποδηλάτες ξεκινούν από την Κοιλάδα των Τεμπών αναβιώνοντας τη μυθική διαδρομή  που ακολουθούσαν οι αρχαίοι προσκυνητές προς τιμή του Απόλλωνα και το μύθο του Απόλλωνα με τη Δάφνη. Ευχαριστούμε του συμμετέχοντες και τους διοργανωτές».

Παναγιώτης Μπουρίκας – Πρόεδρος Π.Α.Σ. Πηνειός: «Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη διοργάνωση του αγώνα. Είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται ο συγκεκριμένος αγώνας και κάθε χρόνο είναι και καλύτερος».

Κατερίνα Κόσσυβα - Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Δρυάς»: «Ο Σύλλογος μας εδρεύει στην Κοιλάδα των Τεμπών και ένιωσε την ανάγκη να συμμετέχει στον συγκεκριμένο αγώνα.

Είναι αγώνας που αναβιώνει τη μυθική πομπή που ξεκινούσε από τα Τέμπη και έφτανε στους Δελφούς. Ήταν η πορεία του θεού Απόλλωνα ο οποίος ήρθε στον Πηνείο για να καθαρθεί μετά το έγκλημα που σκότωσε τον Πύθωνα.

Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος κάθε τέσσερα χρόνια στην αρχαιότητα γινόταν αυτή η μυθική πορεία. Ελπίζουμε κάθε χρόνο ο ποδηλατικός αγώνας να διευρύνεται με περισσότερες συμμετοχές. Η Κοιλάδα των Τεμπών αξίζει πραγματικά αυτή την προβολή».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, οι Περιφερειακού Σύμβουλοι Χρήστος Καλομπάτσιος και Θανάσης Παιδής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδας Κων/νος Δαλαβίκας και η ιατρός του αγώνα και του ΕΚΑΒ Βασιλική Αυγέρη.

Περιγραφή
Cyclosportive - Μythical Εvent /230km
Ημερομηνία: Σάββατο 31 Αυγούστου  2019
Αφετηρία: Κοιλάδα Τεμπών, Πηγή Δάφνης .
Ώρα εκκίνησης: 7.30 πμ.
Τερματισμός: Στους  Δελφούς/ Κατάθεση δάφνινων κλάδων/ Τελετή απονομών.
Διαδρομή: 230 χιλιόμετρα. Αγία Παρασκευή Τεμπών, Ευαγγελισμός, Μακρυχώρι, Λάρισα, Φάρσαλα, Δομοκός, Λαμία, Γραβιά, Άμφισσα, Μαντείο Δελφών.
Διάρκεια διαδρομής: περίπου 9-14 ώρες.
Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο . Μέση προς καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη.
Ηλικίες: Οι συμμετέχοντες να είναι ενήλικες.