Η επίσημη πρώτη του Ιδρύματος «Κληροδότημα Νίκου και Μαρίας Καρανίκα» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας με την χορήγηση 30 υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές της Λάρισας.
Οι υποτροφίες αυτές, όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ξεκινούν από το σχολικό έτος 2013-2014 και αφορούν 10 αριστούχους μαθητές κάθε χρονιά από τη Λάρισα. Η καθυστέρηση με την οποία χορηγούνται οι υποτροφίες αυτές για τρία ακαδημαϊκά έτη, αφορούν, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, ο οποίος διατελεί και πρόεδρος του Κληροδοτήματος, το πλαίσιο λειτουργίας των Ιδρυμάτων, το οποίο πολλές φορές δημιουργεί προσκόμματα στην υλοποίηση των όσων προβλέπονται για τη λειτουργία τους βάσει των κανόνων που όρισαν οι ευεργέτες τους.
Ετσι οι αριστούχοι μαθητές θα επιδοτηθούν με 1.000 ευρώ το έτος και έχουν το δικαίωμα να λάβουν επιπλέον 1.000 ευρώ ανά έτος από την υποτροφία, υπό την προϋπόθεση ότι περνούν όλα τα μαθήματα του ακαδημαϊκού έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή των αριστούχων μαθητών που λαμβάνουν τις υποτροφίες έγινε με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και τα δικαιολογητικά ελέγχθηκαν από την επιτροπή του Ιδρύματος Καρανίκα.
ert.gr