Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας ανακοινώνει ο δικηγόρος Στέλιος Καλογεράς. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
"Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όλοι συμφωνούμε ότι η δικηγορία διέρχεται κρίση.
Όλοι συμφωνούμε ότι η γενικότερη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, κάνει την κατάσταση στο επάγγελμά μας ακόμη χειρότερη.
Όλοι συμφωνούμε, αναδεικνύουμε και ιεραρχούμε με την ίδια διαβάθμιση, τα ίδια ακριβώς προβλήματα, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο καθημερινότητας.    
Όλοι συμφωνούμε ότι τα όργανα εκπροσώπησης του κλάδου, οφείλουν να αγωνίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης του επαγγέλματος και να είναι στο πλευρό του δικηγόρου.
Όλοι συμφωνούμε ότι η προσπάθεια πρέπει να εστιάζεται κυρίως στη βελτίωση της  επαγγελματικής καθημερινότητας στα δικαστήρια, στις υπηρεσίες και όπου ο δικηγόρους δίνει τη μάχη της επιβίωσης.
Εφόσον όλοι συμφωνούμε στα θεμελιώδη, γιατί επιμένουμε η εκπροσώπηση των δικηγόρων να υποβαθμίζεται σε επίπεδο διαρροών, παραπολιτικών σχολίων και ανούσιων προσωπικών αντεγκλήσεων ;
Γιατί επιμένουμε στον ετεροπροσδιορισμό ;
Γιατί, για να υπάρξει το «εμείς», πρέπει σώνει και καλά να εφευρεθούν οι «εχθροί - άλλοι» ;
Πιστεύοντας απόλυτα ότι οι συνθήκες επιβάλλουν την εγκατάλειψη των παρωχημένων λογικών ενός στενού συνδικαλιστικού μικρόκοσμου και τη μετάβαση στη λογική του διαλόγου, της σύνθεσης και της συνεργασίας, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων με την ευρύτερη δυνατή ενότητα, ευπρέπεια και αξιοπρέπεια, στις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου  θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας.
Ζητώ να μου δώσετε την εντολή  να υπηρετήσω το σύνολο των συναδέλφων ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια για ξύλινο λόγο, βαρύγδουπες διακηρύξεις και ανέξοδες υποσχέσεις.
Η κατάσταση που βιώνουμε επιβάλλει να κάνουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο ΥΠΕΡΒΑΣΗ.
ΣΤΕΛΙΟΣ Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ"