Στον ιδιωτικό τομέα οδηγούνται τις τελευταίες εβδομάδες ασθενείς που δεν μπορούν να υποβληθούν σε εξειδικευμένες τομογραφίες, τις οποίες αδυνατεί να εκτελέσει πλέον ο μαγνητικός τομογράφος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Ο λόγος αυτής της αρρυθμίας είναι ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τα 3 από τα 7 συνολικά πηνία του τομογράφου, παρά το γεγονός ότι αυτός εξακολουθεί να λειτουργεί, έστω και όχι στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Την ίδια στιγμή, εκτός λειτουργίας έχει τεθεί και ένα από τα ακτινολογικά μηχανήματα του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να μην γίνεται μεγάλος αριθμός ακτινογραφιών, κάτι που θα εξακολουθήσει να συμβαίνει αν δεν αντικατασταθεί η λυχνία του μηχανήματος. Οπως μάλιστα επισημαίνει ο διευθυντής του εργαστηρίου Ακτινοδιαγνωστικής, καθηγητής Διαγνωστικής Ακτινολογίας,Ιωάννης Φεζουλίδης, ο οποίος είναι και ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, απαιτείται άμεσο σέρβις του μαγνητικού τομογράφου, καθώς είναι πολύ πιθανό να κλείσει εξ ολοκλήρου το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι συνεχίζεται η χρήση του με πολύ μεγάλο αριθμό τομογραφιών.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι οικονομικής φύσεως, καθώς αναζητούνται χρήματα αφενός για την αξιολόγηση του  κόστους διόρθωσης του μαγνητικού τομογράφου και αφετέρου για την αντικατάσταση των πηνίων που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Μπορεί να γίνονται προσπάθειες για την εξεύρεση μιας οικονομικής λύσης, αλλά το πρόβλημα παραμένει και ίσως να είναι αναγκαία μια προσπάθεια για την ανεύρεση χορηγών.
Ελευθερία