Μέσω της …επιστήμης αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για τα κίνητρα του 32χρονου που έσκιζε επί μήνες τα λάστιχα των αυτοκινήτων στη Λάρισα. Με εισαγγελική παραγγελία διατάχτηκε ο εγκλεισμός του, αλλά οι αστυνομικοί που τον ανέκριναν εντυπωσιάστηκαν από το βιογραφικό του και την υπεράνω υποψίας παρουσία του.

Όπως σημειώνει ο Βαγγέλης Κακάρας στην «Ελευθερία», «ο 32χρονος συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, που έμειναν άφωνοι διαπιστώνοντας ότι ο άνθρωπος που αναζητούσαν και συνέλαβαν τελικά, δεν ήταν ένας «κοινός» κακοποιός αλλά ένας πολίτης με υψηλού επιπέδου βιογραφικό, το οποίο πέραν του πτυχίου πανεπιστημίου, περιελάμβανε μεταπτυχιακές σπουδές, συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού κλπ.

Στο έργο της ΕΛ.ΑΣ. συνέδραμε εγκληματολόγος που σκιαγράφησε το προφίλ του δράστη, ο οποίος συνελήφθη ενώ κατευθυνόταν για τον Σταθμό του ΟΣΕ, προκειμένου να ταξιδέψει έχοντας νωρίτερα εκδώσει εισιτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος ομολόγησε τη δράση του χωρίς ωστόσο να επικεντρώνεται στις οδούς που «χτύπησε», αναγνωρίζοντας παράλληλα την οικονομική βλάβη που προκάλεσε στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ.

Το κίνητρο ωστόσο της δράσης του, θα το εξηγήσουν ειδικοί επιστήμονες, ενώ ο ίδιος προσερχόμενος χθες το πρωί στον ανακριτή, δεν θέλησε να σχολιάσει στην «Ε», τους λόγους για τους οποίους έσκιζε τα λάστιχα των αυτοκινήτων. Να σημειωθεί πως με εισαγγελική παραγγελία διατάχθηκε τελικά ο εγκλεισμός του, έπειτα από ιατρική γνωμάτευση, ενώ λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα του αδικήματος (διακεκριμένες φθορές), νωρίτερα του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Ο 32χρονος, όπως είναι γνωστό, βραδινές ώρες χρησιμοποιώντας στιλέτο μαχαίρωνε και τα τέσσερα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέλεγε τυχαία, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. να τα αντικαταστήσουν αφού η φθορά δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί.

Εκτός από το πραγματικό κίνητρο της δράσης του, άγνωστος είναι και ο πραγματικός αριθμός των αυτοκινήτων, τα ελαστικά των οποίων κατέστρεψε. Από τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» έχουν καταγγελθεί φθορές σε 22 αυτοκίνητα ενώ μόνο σε ένα δεκαήμερο, από τις 23 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου, χτύπησε άλλα 44 αυτοκίνητα, με τον πραγματικό αριθμό να εκτιμάται πως ξεπερνά τα 100 αυτοκίνητα αφού κάποιοι συμπολίτες δεν δήλωσαν τις φθορές, εξετάζοντας το κόστος της υποβολής μήνυσης».