Χρυσό μετάλλιο για δεύτερη χρονιά απέσπασε ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Το «μάλτ» – παλαιωμένο τσίπουρο Τυρνάβου (OLD SPIRIT), κατέκτησε την κορυφή μεταξύ των αποσταγμάτων και τσίπουρων ελληνικής προέλευσης που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Το «μάλτ» τσίπουρο είναι απόσταγμα Μοσχάτου Τυρνάβου παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια. Το ιδιαίτερο αυτό ποτό είναι προϊόν πολλαπλής απόσταξης που διατηρεί τον ποικιλιακό χαρακτήρα του Μοσχάτου. Σύνθετο το άρωμα, πλούσια η γεύση, χρυσό το χρώμα, στοιχεία που αποκτήθηκαν από τη διεργασία της μακροχρόνιας παραμονής του σε δρύινα βαρέλια.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Διεθνούς οργανισμού Ο.Ι.V int. (International Organization of Vine and Wine που εδρεύει στην Γαλλία) και την επιμέλεια της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος.

Αργυρό μετάλλιο απέσπασε επίσης ένα ακόμη προϊόν του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού. Πρόκειται για τον λευκό οίνο που παράγεται από Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου.

ert.gr