Σειρά χριστουγεννιάτικων δράσεων αλληλεγγύης πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 9ου Γυμνασίου Λάρισας.
Αναλυτικά:
1η  Δράση: Ενημέρωση από Ενεργούς Πολίτες
Την Πέμπτη 14/12/2017 πραγματοποιήθηκε στο 9ο Γυμνάσιο  ενημερωτική δράση για τους μαθητές της  Α΄τάξης  από τους ενεργούς πολίτες , που είχε σαν στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών σε θέματα καθημερινότητας και ποότητας ζωής. Τονίστηκαν  οι αξίες του εθελοντισμού , της  αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς  καθώς και ο  σημαντικός ρόλος της ανακύκλωσης  τόσο σε σχέση με το περιβάλλον, όσο και για τον κοινωνικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει συνεισφέροντας στα άτομα με αναπηρία.
Η  Σχολική Κοινότητα του 9ου Γυμνασίου Λάρισας  εν όψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων  ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των ενεργών πολιτών, συγκέντρωσε τρόφιμα, πλαστικά καπάκια, φάρμακα  και τα πρόσφερε   για να ενισχύσει το κοινωνικό τους έργο .
2η  Δράση: Επίσκεψη στο Κρίκκειο Ορφανοτροφείο
Τη  Δευτέρα 18/12/2017 αντιπροσωπεία μαθητών του 9ου Γυμνασίου Λάρισας συνοδευόμενη από την κα Γούλα Μαρίνα ΠΕ02 επισκέφτηκε το Κρίκκειο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητρόπολης Λάρίσης και ενημερώθηκε από τη Δντρια για τον τρόπο λειτουργίας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.Στη συνέχεια προσφέρθηκαν είδη προσωπικής υγιευνής και τρόφιμα  για την κάλυψη των αναγκών τους.
3η Δράση :Προσφορά τροφίμων  Ιερό ναό   Aγ. Σοφίας Χαραυγής
Mε πρωτοβουλία του Συλλόγου διδασκόντων και μαθητών του 9ου Γυμνασίου Λάρισας, συγκεντρώθηκαν,  τρόφιμα για ενίσχυση οικονομικά άπορων οικογενειών εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Tα τρόφιμα παραδόθηκαν στον Ιερό ναό   Aγ. Σοφίας Χαραυγής , ώστε να μοιραστούν σε όσους έχουν ανάγκη.
Eλπίζουμε με αυτή τις δράσεις μας   να συμβάλλουμε έστω και κατ´ ελάχιστον στη διάδοση ενός μηνύματος αγάπης και αλληλοβοήθειας.
4η Δράση:Επίσκεψη στο Δημοτικό Γηροκομείο
Παράλληλα την Παρασκευή 22/12/2017 η χορωδία του  9ο Γυμνασίου Λάρισας  , συνοδευόμενη από τις εκπαιδευτικούς Τερζούδη Θεοδώρα ΠΕ16 και Ζησοπούλου Αικατερίνη ΠΕ02 επισκέφτηκε το  Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας. Οι μαθητές στόλισαν τον περιβάλλοντα χώρο, έψαλλαν τα κάλαντα και προσέφεραν τρόφιμα, είδη προσωπικής υγεινής και άλλα αναγκαία  δημιουργόντας μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους ηλικιωνένους που την έχουν τόσο πολή ανάγκη και ιδιαίτερα τις γιορτινές ημέρες .