Σημαντικά επιδημιολογικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη περιφερειακή ενότητα Λάρισας, παρουσίασε ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων για τη δημόσια υγεία.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι, ναι μεν, παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στη Λάρισα, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη προς το παρόν, καθώς ο δείκτης μετάδοσης (RT) μειώθηκε κάτω από το επιθυμητό 1, ευρισκόμενο αυτή τη στιγμή στο 0,65. Ο αντίστοιχος δείκτης μεταδοτικότητας (Rt) σε Μαγνησία είναι 0,77, σε Τρίκαλα 0,66 και σε Καρδίτσα 0,74.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα διαρκέσουν για 4 - 5 μήνες και επισήμανε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, ειδικά τώρα στις γιορτές, καθώς δεν έχουμε αγγίξει τα ποσοστά της ανοσίας αγέλης.

Εκτίμησε τέλος, ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και οι εμβολιασμοί να προχωρήσουν, ζητώντας ταυτόχρονα από τους φορείς της Τοπικής αυτοδιοίκησης να προβούν σε ενημερωτικές καμπάνιες προώθησης του εμβολίου.

tinealarissa.gr