«Συμβουλεύω τους Κυβερνώντες, αλλά και τους “διακινητές” περίεργων σεναρίων, να μην εκτίθενται άδικα. Η ΝΔ δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να ψηφίσει τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης, όσες ψήφοι και αν χρειάζονται. Σε εμάς συνενόχους δεν θα βρουν».
Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, στην εκδήλωση κοπής πίτας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής  Λάρισας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού καλωσόρισε τους δύο κεντρικούς προσκεκλημένους ομιλητές, βουλευτές της ΝΔ, κκ. Άννα Καραμανλή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, χαρακτήρισε το 2017 ως “τη χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής” - και κάνοντας μια σύντομη αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις - , επεσήμανε: 
«Το σκηνικό του καλοκαιριού του 2015, δείχνει να επαναλαμβάνεται, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να αντιληφθεί τι ακριβώς έχουν στο νου τους.
Κατέστησαν την αξιολόγηση, το γεφύρι της Άρτας που ολημερίς –υποτίθεται- πως το χτίζανε και το βράδυ γκρεμιζόταν.
Μαζί όμως μ’ αυτό γκρεμίζεται και η τελευταία ελπίδα της χώρας να βγει στις αγορές μέσα στο 2017. Γκρεμίζεται και η τελευταία ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας να ανασάνει».
Στη συνέχεια ο κ. Κέλλας, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί σε Υγεία και Παιδεία, “τους πιο σημαντικούς”, όπως ανέφερε, πυλώνες του προγράμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε:
«Η Δημόσια Υγεία βιώνει τις πιο μαύρες μέρες της. Κάθε μέρα ακούμε να συμβαίνουν γεγονότα που ταιριάζουν σε τριτοκοσμικές χώρες. Το μόνο που κρατάει όρθιο το σύστημα είναι οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού των Δομών Υγείας.
Στην Παιδεία, η οπισθοδρόμηση δεν έχει τέλος. Έφεραν με την διαδικασία του επείγοντος, ένα νομοσχέδιο που έχρηζε μεγάλης και σοβαρής διαβούλευσης. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της πολιτικής που θέλουν να επιβάλλουν στον τόπο. Όλα στο πόδι. Όλα στα “κρυφά”».

Ο Λαρισαίος βουλευτής, αναφέρθηκε και στην αναστάτωση που έχει προκληθεί σε χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες αγροτικής γης, από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, σχολιάζοντας:
«Διεμήνυσα και στον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, την ανάγκη απόσυρσης των αναρτημένων χαρτών, ώστε να γίνουν διορθώσεις με το σύνολο των γεωγραφικών δεδομένων που είναι διαθέσιμα και με ικανοποιητικό διάστημα εκ νέου διαβούλευσης με τους πολίτες και φορείς. Τους προειδοποιούσαμε ότι υπάρχουν προχειρότητες και έλλειψη σχεδιασμού στην κατάρτιση των δασικών χαρτών, αλλά “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”. Τώρα, τρέχουν και δεν φτάνουν…».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, κάλεσε σε εγρήγορση όλα τα κομματικά στελέχη, αλλά και τους φίλους της παράταξης, αφού όπως επεσήμανε, “ο αγώνας δεν είναι κομματικός, αλλά εθνικός”.
«Η Μεγάλη Φιλελεύθερη Δημοκρατική Παράταξη, η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, η παράταξη που κράτησε όρθια τη χώρα στα δύσκολα, έχει ανοιχτές τις πόρτες της, για να δεχτεί όλους τους Έλληνες. Όλους τους Έλληνες τους οποίους  καλούμε σε μια “Συμφωνία Αλήθειας”, με επικεφαλής τον Πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συνεχίσουμε να ζούμε, να δουλεύουμε και να ονειρευόμαστε σε αυτόν τον τόπο», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.