Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για τα ολοήμερα σχολεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε - ταυτισμένος με τη γενική γραμμή της Κυβέρνησης - να βαπτίζει το ‘’κρέας σε ψάρι’’, με σκοπό να πείσει τους ελάχιστους που ακόμη αμφιταλαντεύονται για την ανεπάρκεια και την επικινδυνότητά της. 

Προσπάθησε να ωραιοποιήσει τη θλιβερή πραγματικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης, που δημιούργησε η “πρώτη φορά αριστερά”, όταν τα διδακτικά κενά υφίστανται ακόμη και σήμερα, στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς. Τώρα μας υπόσχεται ότι, από το Σεπτέμβριο, όλα θα λυθούν δια μαγείας… 

Ο κ. Φίλης ξεπερνά και τον εαυτόν του όταν υποστηρίζει ότι αναβαθμίζει τα ολοήμερα σχολεία! 

Η αλήθεια είναι ότι, με την απόφαση Φίλη εξισώνονται προς τα κάτω τα 1337 ολοήμερα σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας μαθημάτων όπως οι ξένες γλώσσες και η πληροφορική. Συρρικνώνεται ο χρόνος μελέτης και προετοιμασίας των παιδιών. 

Καταργείται η πρωινή ζώνη που διευκόλυνε τους εργαζόμενους γονείς. 

Τίθενται εμπόδια στα παιδιά ανέργων στην πρόσβασή τους στα ολοήμερα. 

Την αλήθεια αυτή ανέδειξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και με την επίσκεψή του χθες στο 1ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης. 

Προφανώς, η αλήθεια αυτή, λίγη σημασία έχει για τον κ. Φίλη, αφού, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται ακόμη στην εξουσία το Σεπτέμβριο και ο ίδιος στο υπουργείο Παιδείας, η δικαιολογία του είναι έτοιμη: 

Απλώς είχαν αυταπάτες».