«Γνωρίζοντας ότι απευθύνομαι όχι απλά σε απόστρατους, αλλά σε ενεργούς πολίτες με ιδιαίτερη ευαισθησία για τα εθνικά θέματα θα ήθελα μαζί με τις ευχές μου για υγεία και δύναμη θα τονίσω ότι στα εθνικά θέματα χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παράρτημα Λάρισας.
Όπως είπε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στην οικονομία μπορεί να δυσανασχετούμε με λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες που στοίχησαν τόσα χρόνια οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, στην οικονομία, έστω με μεγάλο κόστος και προσπάθεια, τα πράγματα μπορούν να διορθωθούν. Αν, όμως, υπάρξει ζημιά στα εθνικά θέματα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, αυτή να αποκατασταθεί. Τα λέω αυτά με αφορμή και την επικαιρότητα για να υπογραμμίσω ότι στα εθνικά θέματα δεν συγχωρούνται επιπολαιότητες και ανευθυνότητες από αυτούς που έχουν την ευθύνη άσκησης πολιτικής».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «στην περιοχή μας φαίνεται πως άνοιξε το χρονοντούλαπο της ιστορίας και απελευθερώθηκαν πάθη του παρελθόντος, εθνικισμοί και αλυτρωτισμοί που ταλαιπώρησαν τα Βαλκάνια τους προηγούμενους αιώνες. Ο εξ ανατολών κίνδυνος παραμένει πάντα υπαρκτός. Μάλιστα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο προέδρος της Τουρκίας ξεδίπλωσε, μέσα από το Προεδρικό Μέγαρο, όλο το εύρος των προκλητικών διεκδικήσεων τους. Ζούμε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά και στα χρόνια του ένδοξου βυζαντινισμού μας κατά τον ποιητή, μέχρι και σήμερα είμαστε το σύνορο της Ευρώπης, οι ακρίτες των συνόρων, ο κυματοθραύστης κάθε επιβουλής. Οφείλουμε, λοιπόν, να είμαστε σε εγρήγορση έναντι όλων όσοι επιβουλεύονται την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα».