«Τα έφερε έτσι η ζωή, η αστυφιλία και η ανάγκες των ανθρώπων, που τα χωριά μας συρρικνώθηκαν δημογραφικά. Ωστόσο, οι διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως ο Σύλλογος Γυναικών Κραννώνα, αναδεικνύονται σε συνδετικούς κρίκους των κατοίκων του χωριού με όσους μετοίκησαν στη Λάρισα ή αλλά αστικά κέντρα.
Οι εκδηλώσεις, τα πολιτιστικά δρώμενα, είναι μια αφορμή να βρεθούν όλοι όσοι έλκουν καταγωγή από το χωριό στη γενέθλια γη. Να ανταμώσουν, να θυμηθούν τα παλιά και να διασκεδάσουν».
Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση για το νέο έτος του Συλλόγου Γυναικών Κραννώνα, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού.
Ο Θεσσαλός πολιτικός και «ως συνδημότης Κιλελέρ» συνεχάρη την πρόεδρο κ. Γιούλα Ψωμουλιά και τις γυναίκες του «δραστήριου συλλόγου», υπογραμμίζοντας ότι «οι σύλλογοι επιτελούν σημαντικό έργο που πολλές φορές δεν το αξιολογούμε στην πραγματική του διάσταση. Μεταλαμπαδεύουν τις παραδόσεις μας, τα ήθη και έθιμα μας. Ακόμη και οι χοροί που χορεύουμε στα πανηγύρια μας συμβάλουν κι αυτοί στην εθνική μας αυτογνωσία, μας υπενθυμίζουν ποιοι είμαστε και από που ερχόμαστε!».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λαδόπουλο, ο οποίος έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει δρομολογήσει την ανακατασκευή του δρόμου που συνδέει τον Κραννώνα με την εθνική οδό Λάρισα-Καρδίτσα.