«Μετά την εξαπάτηση του ελληνικού λαού με το “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” και στη συνέχεια με το “παράλληλο πρόγραμμα”, η έλευση του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ μοιάζει με την επιστροφή στο χώρο του εγκλήματος. Με ψεύδη κέρδισε τις εκλογές και τελικά μας οδήγησε στο 3ο Μνημόνιο». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο Κιλκίς, όπου περιόδευσε με κλιμάκιο στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο Θεσσαλός πολιτικός με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, βουλευτή Α΄ Αθηνών, κ. Βασίλη Κικίλια και τον βουλευτή Κιλκίς κ. Γιώργο Γεωργαντά είχαν μπαράζ επαφών με φορείς και επισκέψεων σε υπηρεσίες και εργασιακούς χώρους, παρουσιάζοντας τις  προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν και στην πολιτική εκδήλωση που ακολούθησε στο Επιμελητήριο του Κιλκίς, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δεν έμεινε μόνο στην άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά επέμεινε στην «Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σχέδιο και υπευθυνότητα για την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος». Στην τοποθέτησή του σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:


Μιμητής του Ανδρέα…
«Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως μιμητής του Ανδρέα Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να φανεί ως συνέχεια του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αρθρογραφήσει για να μας πείσει ότι ο Ανδρέας δεν ήταν λαοπλάνος, δημαγωγός και ψεύτης. Όλοι, όμως, γνωρίζουμε πια ότι η πηγή των δεινών που περνούμε οφείλεται στο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ. Είχε μαλλιάσει η γλώσσα του Μητσοτάκη, του Αβέρωφ, του Στεφανόπουλου να φωνάζουν ότι “κοινωνική πολιτική και διορισμοί με δανεικά υπονομεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών”. Σήμερα, τα δανεικά μάς τελείωσαν, αλλά ο… μιμητής του Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας τάζει διορισμούς με χρήματα από την υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα, της πραγματικής οικονομίας, που πλέον ασφυκτιά.
Έχουμε μια κυβέρνηση που στα λόγια στρώνει κόκκινα χαλιά στην επιχειρηματικότητα, και στην πράξη, τα στελέχη της σηκώνουν κόκκινα λάβαρα αντίστασης, επινοώντας κάθε δυνατό πρόσκομμα στην επιχειρηματικότητα, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το Ελληνικό και τις Σκουριές.
Επισκεφθήκαμε σήμερα υγιείς επιχειρηματικές μονάδες με εξωστρέφεια και γίναμε αποδέκτες της κραυγής αγωνίας για την υπερφορολόγηση του επιχειρείν, όταν δίπλα μας, στο βαλκανικό περίγυρο, οι φορολογικοί συντελεστές είναι στο μισό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρυσι στη ΔΕΘ, παρουσίασε τα πρώτα άμεσα μέτρα μείωσης φόρων. Φέτος θα παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη προσέλκυσης επενδύσεων. Γιατί μόνο από επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μπορεί να επέλθει ανάπτυξη, παραγωγή πλούτου, με τη δίκαιη φορολόγηση του οποίου μπορούμε να ασκήσουμε στοχευμένα μέτρα στήριξης των αδυνάτων».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με την εμπειρία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε ότι «τώρα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι συνειδητοποιούν ότι τίποτα δεν ήταν αυτονόητο και κάποιοι δώσαμε μάχες για να μην καταργηθεί ο ΟΓΑ και τριπλασιαστούν οι εισφορές των αγροτών, να μην καταργηθεί το αγροτικό πετρέλαιο, να μην φορολογηθούν οι επιδοτήσεις κλπ. Πιστεύω ότι όλοι πια, μετά από την οδυνηρή εμπειρία των 2,5 χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε γίνει σοφότεροι και την ώρα της κάλπης θα κάνουμε τη σωστή επιλογή».