Στη συμβολή του προσκοπικού κινήματος στην κατανόηση της αξίας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τους προσκόπους για την πολυσχιδή δράση τους, αλλά και τους γονείς που τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους, σημειώνοντας ότι «σήμερα περισσότερο από ποτέ, λόγω της κρίσης, αναδεικνύεται η σημασία των αξιών που υπηρετεί ο προσκοπισμός, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της ομαδικότητας, του αλτρουισμού».
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε, επίσης, τον παιδαγωγικό χαρακτήρα που έχει ο προσκοπισμός, ο οποίος όπως είπε «με την καλή πράξη της ημέρας που οφείλει να κάνει κάθε πρόσκοπος συμβάλλει στην καλλιέργεια ήθους και στη “διάπλαση των παίδων” που έλεγαν οι παλαιότεροι». Επιπλέον, επισήμανε την συμβολή του προσκοπισμού στην κατανόηση της αξίας της πειθαρχίας στη ζωή μας αλλά και στην αγάπη για το περιβάλλον».