Για ποιο λόγω καθυστερούν οι προσλήψεις ιατρών στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όταν οι ελλείψεις του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία -όπως καταγγέλλουν οι γιατροί του Εργαστηρίου και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας- ρωτά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικώντης Νέας Δημοκρατίας,αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «η κατάσταση στο χώρο της υγείας καθίσταται προϊόντος του χρόνου συνεχώς επιδεινούμενη. Η ανεπαρκής χρηματοδότηση των νοσοκομείων, έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια έλλειψη υλικών, ακόμη και των πλέον ευτελών σε κόστος, με συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση ασθενών και συγγενών τους. Επιπλέον, παρατηρείται αυξανόμενη έλλειψη ιατρικού προσωπικού, καθώς οι προσλήψεις στο δημόσιο γίνονται βάσει άλλων κριτηρίων και όχι των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας. Δεν είναι, άλλωστε, συμπτωματικό ότι το μεταναστευτικό κύμα Ελλήνων ιατρών προς το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο της παρεχόμενης υγείας στην χώρα μας.
Τη σοβαρή υποστελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, γνωστοποιούν με δημόσια καταγγελία τους οι γιατροί του εν λόγω εργαστηρίου.

Όπως τονίζεται στην καταγγελία «οι τραγικές ελλείψεις του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος, θα οδηγήσουν μοιραία σε ανεπαρκείς υπηρεσίες υγείας κατά το επόμενο χρονικό διάστημα». Επιπροσθέτως, διαμαρτύρονται έντονα για την αβελτηρία που διαπιστώνουν σχετικά με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών και τη διαδικασία πρόσληψης μόνιμων, ενώ επισημαίνουν πως «το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με μετακινήσεις ιατρών από άλλες μικρότερες Μονάδες Υγείας, ούτε με την πραγματοποίηση πρόσθετων εφημεριών από το υπάρχον προσωπικό».
Ο ρόλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ως τριτοβάθμιου φορέα Δημόσιας Υγείας για όλη την 5η ΥΠΕ, όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση, είναι κομβικός. Τα θέματα υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού θα πρέπει να λύνονται άμεσα, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για την υγεία των πολιτών, γεγονός που τονίζεται και στην σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:
1.    Για ποιο λόγω καθυστερούν οι προσλήψεις επικουρικού και μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας; Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψή του, και αν ναι ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;
2.    Υπάρχει πρόθεση να εναρμονιστεί ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού που θα στελεχώνει το εν λόγω εργαστήριο με τον αριθμό που ορίζεται στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου; 
3.    Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του ΠΓΝΛ;