«Δυστυχώς, τα ζητήματα αστυνόμευσης για την παρούσα κυβέρνηση μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχει μια ιδεοληψία όταν ακούν για νόμο και τάξη, όταν ακούν για μηδενική ανοχή σε κάθε είδους παραβατικότητα. Υποχώρησε η εικόνα του κράτους δικαίου στην περιοχή. Όλα επιτρέπονται. Λοιπόν, αυτό για να ανατραπεί χρειάζεται, προσπάθεια, επιμονή, μηδενική ανοχή, και προφανώς πολιτική βούληση». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον “Alpha 989” και στις δημοσιογράφους Ευαγγελία Τσικρίκα και Λώρα Ιωάννου
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «με τα γεγονότα στο Μενίδι πράγματι έχει ξεχειλίσει το ποτήρι. Ο θάνατος του εντεκάχρονου μαθητή, την ημέρα της εορτής στο σχολείο του, αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας που υπάρχει στη Δυτική Αττική. Νομίζω ότι πια τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Προφανώς το πρόβλημα, δεν είναι σημερινό, αλλά όλοι ομολογούν ότι σήμερα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Υπάρχει πλήρης επιδείνωση της κατάστασης, έξαρση κάθε είδους παραβατικότητας. Υπάρχει μια συνολική υποχώρηση της παρουσίας του κράτους στην περιοχή. Κι αυτό δεν είναι άσχετο, βεβαίως, από το γεγονός ότι στα δυόμιση αυτά χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχει μια γενικότερη υποχώρηση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών που έχει να κάνει και με τις ιδεοληψίες και τις εμμονές των κυβερνώντων που δεν προτάσσουν τα ζητήματα της ασφάλειας, της προστασίας του πολίτη, ψηλά στην πολιτική ατζέντα του κυβερνώντος κόμματος».
Συγκροτημένο σχέδιο, όχι κινήσεις εντυπωσιασμού!
Ερωτηθείς τι προτείνει η ΝΔ για την επίλυση του προβλήματος, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «το πρόβλημα ξεκινάει από την έλλειψη αστυνόμευσης. Στη Δυτική Αττική οι προβλεπόμενες θέσεις αστυνομικών είναι 1.675 και υπηρετούν 1.114, δηλαδή έχουμε μια υστέρηση τουλάχιστον του 1/3 των οργανικών θέσεων. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι τουλάχιστον να πληρωθούν οι οργανικές θέσεις, αν όχι να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία. Οι δυνάμεις ΟΠΚΕ θα έπρεπε να είναι παρούσες στις εισόδους των καταυλισμών, δυστυχώς δεν είναι σε διαρκή παρουσία. Γίνονται κάποιες κινήσεις, περισσότερο εντυπωσιασμού θα έλεγα, αλλά δεν υπάρχει μια διαρκής παρουσία. Έχουν αποδυναμωθεί προκειμένου να φυλαχθούν στατικοί στόχοι, όπως υπουργικές κατοικίες στα Εξάρχεια, που δεν είναι η δουλειά τους. Θα πρέπει να υπάρχουν μεικτές ομάδες ελέγχου από τα Τμήματα Ασφάλειας και Τάξης, των εξερχομένων-εισερχομένων στην περιοχή που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την μετακίνηση, μετάβαση ναρκομανών στις καθημερινές δοσοληψίες στους δρόμους, μεταξύ εμπόρων και ναρκομανών . Και ακόμη ενίσχυση των δυνάμεων ΔΙΑΣ, πεζές περιπολίες στην περιοχή. Όλα αυτά λειτουργούσαν αποτρεπτικά στις παραβατικές συμπεριφορές στην περιοχή. Θα πρέπει να ανασυσταθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ που είναι δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας -καταργήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση. Και βεβαίως να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου, που έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν πολύ εύκολα εγκληματίες έξω και να επανέρχονται στις προγενέστερες δραστηριότητές τους». 
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «χρειάζεται εντατική προσπάθεια. Όχι κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού σήμερα, γιατί είχαμε αυτή την τραγική δολοφονία του άτυχου παιδιού, και να το ξεχάσουμε το ζήτημα μετά από μια εβδομάδα όταν τα φώτα της δημοσιότητας θα φύγουν από τη Δυτική Αττική. Θα πρέπει  να υπάρχει ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα πρέπει να έχει αστυνόμευση, πρόληψη, συνολικότερες δράσεις με την αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Παιδείας».