«Νομίζω ότι όλα αυτά περί plan B που ακούστηκαν από τον υπουργό Άμυνας δεν μπορεί να συμβαίνουν σε μια κανονική χώρα. Η εικόνα της κυβέρνησης θυμίζει ένα επαρχιακό μπουλούκι ηθοποιών με πρωταγωνιστές που ξέχασαν τα λόγια τους, δεν ξέρουν τι λένε, αυτοσχεδιάζουν αγχωμένοι για να περάσει η ώρα και να τελειώσει η παράσταση».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον REAL FM και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ο πρωθυπουργός ανέχεται τα καμώματα του κ. Καμμένου που εκθέτουν τη χώρα. Δεν τολμά να παρέμβει στους υπουργούς του που άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος για να κερδίσει χρόνο, με τελικό προορισμό να φτάσει στον Μάιο του 2019 για να στήσει τετραπλές κάλπες».

Σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Καμμένος στην Αμερική, ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, δεν βρισκόμαστε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όπου υπήρξαν τέτοιες αμυντικές συμφωνίες προκειμένου να απελευθερωθούν τα Βαλκάνια από τον οθωμανικό ζυγό. Είναι άλλοι οι συσχετισμοί πια στον αιώνα που ζούμε, άλλες οι αμυντικές συμμαχίες, στις οποίες συμμετέχουμε, άλλα τα ευρωπαϊκά σχήματα, οι Ενώσεις στις οποίες η Ελλάδα είναι μέλος. Όλα αυτά εκπέμπουν μια εικόνα φαιδρότητος, μια εικόνα ιλαρότητος».
Να συνεννοηθεί επιτέλους το “δίδυμο” στο Προστασίας του Πολίτη
Σε ερώτηση για την κατάσταση στη δημόσια τάξη ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι «η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη και νομίζω ότι πέρα από την οικονομία, το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών που έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια, θα βαρύνει στην  επιλογή των πολιτών την ώρα της κάλπης».

Καυτηρίασε «τη ‘‘στοργή’’ που δείχνει η κυβέρνηση στις διάφορες συλλογικότητες, όπως είχε βαφτίσει τον Ρουβίκωνα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Τόσκας και χτες έγινε και θέμα στη Φιλοσοφική σχολή με τα γραφεία που άνοιξε ο Ρουβίκωνας εντός του πανεπιστημίου. Δυστυχώς, φαίνεται ότι και το νέο δίδυμο που ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει διαφορετικές προσεγγίσεις στα ζητήματα αυτά.

Η μεν κα Γεροβασίλη αντιμετωπίζει με στρουθοκαμηλισμό το θέμα σαν να μην υπάρχει και η κα Παπακώστα με ψευτολεονταρισμούς λέγοντας ότι θα στείλει τον λογαριασμό από τα σπασμένα στον Ρουβίκωνα. Θα πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, γιατί η εγκληματικότητα είναι μείζον θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία».