«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελεί πλέον υπό το κράτος του πανικού της βέβαιης απώλειας της εξουσίας. Τα ογκώδη συλλαλητήρια για το “Μακεδονικό”, στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπου οι πολίτες βροντοφώναξαν “Όχι” στην παραχάραξη της ιστορίας μας και τους σφετεριστές της, ταρακούνησαν την κυβέρνηση. Την επομένη κατέφυγαν στις γνωστές τους τακτικές, της λάσπης στον ανεμιστήρα, της δηλητηρίασης της πολιτικής ζωής, της δολοφονίας χαρακτήρων, του τεχνητού διχασμού». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας της ΝΔ με κεντρικό ομιλητή τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτή Σερρών, κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.
ΒΑΡΥ ΟΝΟΜΑ...
Στον χαιρετισμό του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε τα εξής:
«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στην Ελασσόνα τον Μακεδόνα πολιτικό, τον καλό φίλο και συνάδελφο βουλευτή Σερρών, που μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή φέρει επάξια το βαρύ όνομα του ιδρυτή της παράταξής μας και εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Έναν πολιτικό που, από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική, έδειξε ότι πολιτεύεται με σύνεση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επιχειρήματα. Στοιχεία που μπορεί να μην είναι απαραίτητα σε όσους πολιτεύονται ευκαιριακά, σε όσους κάνουν απλά ένα πέρασμα από την πολιτική. Όμως, είναι προϋπόθεση για όσους θέλουν επάξια να εκπροσωπούν τους πολίτες που τους τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Κώστα καλώς όρισες στην Ελασσόνα!».
Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΟΖΑΝΗ-ΛΑΡΙΣΑ
Αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καυτηρίασε την κατάσταση του οδικού άξονα Λάρισα-Κοζάνη. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Νομίζω ότι ήταν ευτυχής η συγκυρία ότι ήρθες στην Ελασσόνα προερχόμενος από περιοδεία στην Ήπειρο, διαβαίνοντας την επαρχιακή οδό Κοζάνη-Λάρισα. Γιατί, ως αρμόδιος τομεάρχης Δημοσίων Έργων της ΝΔ, σχημάτισες ιδίαν άποψη για ένα δρόμο που δεν συνάδει με σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Θυμάμαι όταν πρωτοεκλέχθηκα βουλευτής είχαμε θέσει με τον τότε δήμαρχο Σαρανταπόρου Θανάση Κλεισιάρη το θέμα του δρόμου στον συμπατριώτη μας υπουργό Γιώργο Σουφλιά που δρομολόγησε τη μελέτη. Όπως, όμως, είπα πρόσφατα, μετά τη συνάντηση που είχα με τον Περιφερειάρχη μας Κώστα Αγοραστό, και οι μελέτες κάποτε πρέπει να ολοκληρώνονται και να μπαίνουν οι μπουλντόζες. Ελπίζουμε, λοιπόν, με κυβέρνηση ΝΔ να μπουν μπουλντόζες και γι’ αυτόν τον δρόμο».
ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ...
Για τη φέτα και την κατάρρευση των τιμών στο γάλα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, απευθυνόμενος στον Σερραίο πολιτικό, υπογράμμισε τα εξής:
«Σε καλωσορίζουμε στην Ελασσόνα με τα ονομαστά ΠΟΠ, το αρνάκι και το κατσικάκι, και φυσικά τη φέτα, το πλέον εμβληματικό προϊόν της επαρχίας μας. Είχαμε το μεσημέρι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, όπου ετέθησαν όλα τα ζητήματα. Εγώ θα ήθελα κι από αυτό το βήμα να τονίσω ότι θα πρέπει πάση θυσία να προστατεύουμε τη φέτα. Κι επειδή το τελευταίο διάστημα οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα καταρρέουν -έχουν πέσει πολύ κάτω από το 1 ευρώ που ήταν επί των ημερών μας, σπάζοντας και το ψυχολογικό όριο των 0,90 λεπτών- κάλεσα τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα: ‘‘Δικαιολογούνται οι μειώσεις στις τιμές του γάλακτος; Που κατά τη γνώμη του οφείλονται και τι προτίθεται να κάνει;’’. Ο λαλίστατος, κατά τα αλλά, κ. Αποστόλου, εδώ και εβδομάδες, έχει πιεί το αμίλητο νερό».
ΝΟΒΑΡΤΙΣ
Για την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Νοβάρτις, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε τα εξής: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελεί πλέον υπό το κράτος του πανικού της βέβαιης απώλειας της εξουσίας. Τα ογκώδη συλλαλητήρια για το “Μακεδονικό”, στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, που οι πολίτες βροντοφώναξαν “Όχι” στην παραχάραξη της ιστορίας μας και τους σφετεριστές της, ταρακούνησαν την κυβέρνηση. Την επομένη κατέφυγαν στις γνωστές τους τακτικές, της λάσπης στον ανεμιστήρα, της δηλητηρίασης της πολιτικής ζωής, της δολοφονίας χαρακτήρων, του τεχνητού διχασμού.
Όλα όσα πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες ημέρες, οι καταγγελίες κουκουλοφόρων μαρτύρων, η καταπάτηση των νόμιμων οδών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Νοβάρτις, με την ανάμειξη του ιδίου του πρωθυπουργού και των υπουργών του στις αρμοδιότητες της δικαιοσύνης, αφορούν κάθε δημοκρατικό πολίτη. Βασική αρχή της δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών: της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής. Προϋπόθεση για ένα κράτος δικαίου είναι ο σεβασμός στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτονόητο ότι επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και ως πυλώνας σταθερότητας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, και να αντιστέκεται στη διολίσθηση του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Ο Θεσσαλός πολίτικος κατέληξε λέγοντας ότι «η χώρα χρειάζεται Πολιτική Αλλαγή, ένα νέο ξεκίνημα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».
Πριν την εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το δημαρχείο Ελασσόνας και είχε συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Νίκο Ευαγγέλου.