Τους 103 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Λάρισας που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς  «ΘΑΛΗΣ», «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» τη σχολική χρονιά 2018-19 βραβεύει το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Η πανηγυρική τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στις 18.00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
Οι Λαρισαίοι μαθητές σημείωσαν φέτος εξαιρετικές επιδόσεις στους καταξιωμένους Πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε., καταγράφοντας αξιοσημείωτες διακρίσεις με αποκορύφωμα τα τρία μετάλλια της Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ένας από τους εξέχοντες Έλληνες πανεπιστημιακούς δασκάλους των Μαθηματικών, ο καθηγητής κ. Σταύρος Παπασταυρίδης, ομότιμος καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α.Ο κ. Παπασταυρίδης, διδάκτωρ του φημισμένου Πανεπιστημίου Princeton, δίδαξε σε πολλά πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος και μέλος της Κ.Ε.Γ.Ε., ήταν επικεφαλής των συγγραφικών ομάδων σχολικών βιβλίων, εκπρόσωπος της χώρας στην Επιτροπή Παιδείας του Ο.Ο.Σ.Α., μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΕ και πρόεδρος μέχρι και σήμερα της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Γ’» , που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. Αυτή την εποχή διδάσκει Ιστορία των Νεότερων Μαθηματικών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ε.Κ.Π.Α. και παραμένει ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες των Μαθηματικών στη χώρα, με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.
Τίτλος της ομιλίας του είναι: «Οι μαθηματικοί της επιστημονικής επανάστασης: τα Μαθηματικά, η Ιστορία, η Κοινωνία».