Σε ένα θεσσαλικό ντέρμπι που τα είχε όλα, Βόλος και ΑΕΛ μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο ισόπαλο 1-1. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν την αναμέτρηση με εννιά παίκτες λόγω των αποβολών Μήτογλου (49') και Ριένστρα (85'). Η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πινακά στο 51' με τον Βόλο να βγαίνει μπροστά στη συνέχεια, παρότι έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Δουβίκα στο 83'.

Έτσι ξεκίνησαν Λόπεθ και Γρηγορίου

Ο Άνχελ Λόπεθ στον Βόλο διατήρησε το 4-2-3-1 που εφαρμόζει από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Μήτογλου πήρε τη θέση του Κολόμπο στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Ντεντάκης κάλυψε το κενό του τραυματία Τέκιο στα δεξιά της αμυντικής γραμμής, με τον Περέα να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα. Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γρηγορίου στην ΑΕΛ παρέταξε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ένα 3-5-2 με τον Μιχαήλ που ήταν 50-50 να ξεκινάει στο κέντρο της άμυνας με τους Ηλιάδη και Μούζεκ. Τόσο ο Ντουρμισάι, όσο και ο Γιουνές έμειναν στον πάγκο με τον Πινακά να ξεκινά στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Πλατέλλα.

Μπήκε δυνατά ο Βόλος, ισορρόπησε στη συνέχεια η ΑΕΛ, ακυρώθηκε με VAR το τέρμα του Μιλοσάβλιεβιτς

Το ματς από το ξεκίνημα είχε ρυθμό με τον Βόλο να μπαίνει πιο δυνατά και να απειλεί στο 4' όταν έπειτα από τη σέντρα του Μπαριέντος, το πλασέ του Δουβίκα πέρασε δίπλα από το κάθετο. Από την πλευρά της η ΑΕΛ προσπαθούσε να βγει στην κόντρα με κύρια απειλή τον κινητικό Μιλοσάβλιεβιτς. Στο 9' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Περέα στον Φιλίπ, ωστόσο το παιχνίδι συνεχίστηκε. Στο 13' ο Νάγκι απέκρουσε την προσπάθεια του Μαρτίνες, ενώ το 21' το γυριστό του Ουάρντα μετά το γέμισμα του Φεράρι πέρασε άουτ. Ο Βόλος είχε την υπεροχή, ωστόσο κάποια φάουλ και κίτρινες έριξαν τον ρυθμό.

Η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι και στην πρώτη της επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή του Βόλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όταν στο 38' ο Φιλίπ σέντραρε, ο Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Γκαραβέλη, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ μιας και στον έλεγχο του VAR φάνηκε πως ο σκόρερ της ΑΕΛ ήταν για πολύ λίγο σε θέση οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις οι βυσσινί, που τελείωσαν το πρώτο μέρος έχοντας αυτοί το πάνω χέρι, είχαν ακόμα μια καλή στιγμή με σουτ του Φιλίπ στην κίνηση, το οποίο πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Δύο κόκκινες για τον Βόλο, ο οποίος όμως πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του Δουβίκα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Λόπεθ πέρασε τον Τσοκάνη στη θέση του Περέα, με τον Μαρτίνες να πηγαίνει στα πλάγια και τον Μπαριέντος να παίζει πίσω από τον Δουβίκα. Στο 49' ωστόσο οι Βολιώτες έμειναν με δέκα παίκτες και λίγο πιο μετά και πίσω στο σκορ! Ο Γκαραβέλης δεν κατάφερε να διώξει, στέλνοντας την μπάλα στον Πινακά, με τον Μήτογλου να τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή. Ο αμυντικός του Βόλου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Πινακάς ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση (51'), νίκησε τον Γκαραβέλη και έκανε το 0-1 για τους βυσσινί!

Ο Βόλος είχε δύσκολη αποστολή πλέον παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Στο 61' πάντως απείλησε με ισοφάριση όταν ο Φεράρι γύρισε και ο Ντεντάκης που είχε... τρυπώσει στην περιοχή έπιασε το σουτ, με τον Νάγκι να λέει «όχι»! Ο Γρηγορίου, βλέποντας την ομάδα του να μην έχει την υπεροχή παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά το γκολ, προχώρησε σε δύο μαζεμένες αλλαγές με τους Ντουρμισάι και Σεσέροβιτς να παίρνουν τη θέση των Πλατέλλα και Νικολιά. Από την πλευρά του ο Λόπεθ παρότι ο Βόλος έπαιζε με δέκα παίκτες έριξε τον Γκουαρσοτσένα στο ματς αντί του Ντεντάκη και τον Μπαρτόλο στη θέση του Μαρτίνες, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Και το βρήκε όταν στο 83' ο Φεράρι γέμισε, ο Ουάρντα έπιασε την κεφαλιά και ο Δουβίκας πλάσαρε τον Νάγκι για το 1-1!

Δύο λεπτά αργότερα ο Βόλος έμεινε με εννιά παίκτες λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Ριένστρα, πηγαίνοντας με τα δύο πόδια πάνω στον Σεσέροβιτς, κάτι που σήκωσε διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων θεωρώντας ότι ο Ολλανδός μέσος γλίστρησε. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος σε ένα γεμάτο ντεμπάκι που τα είχε όλα.

MVP: Ο Φεράρι. Έκανε ένα φοβερό ματς στην αριστερή πτέρυγα με πολλά γεμίσματα. Από δικό του πόδι ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης του Δουβίκα με τη βαθιά μπαλιά που έβγαλε.

Στο ύψος τους: Φιλίπ και Μιλοσάβλιεβιτς ήταν κινητικοί κάνοντας ένα γεμάτο ματς για την ΑΕΛ. Από τον Βόλο ο Δουβίκας βρήκε για άλλη μια φορά δίχτυα δίνοντας τον βαθμό στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μαρτίνες δεν βοήθησε τον Βόλο στο δημιουργικό κομμάτι.

Η γκάφα: Το λάθος του Γκαραβέλη, ο οποίος δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα, την έστειλε στον Πινακά και στη συνέχεια ήρθε το πέναλτι και η αποβολή του Μήτογλου με δεύτερη κίτρινη.

Το στραγάλι: Η ΑΕΛ ζήτησε ένα πέναλτι για πτώση του Φιλίπ από τον Περέα, αλλά ο δεύτερος φαίνεται να βάζει το πόδι του για να καλύψει την μπάλα και γι' αυτό ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε κάτι. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς με τη χρήση του VAR ως οφσάιντ καθώς τη στιγμή της σέντρας του Φιλίπ το πέλμα του είναι λίγο πιο μπροστά. Ο Σιδηρόπουλος ορθώς έδωσε το πέναλτι στην ΑΕΛ για την ανατροπή του Πινακά από τον Μήτογλου, αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη τον αμυντικό του Βόλου. Διαμαρτυρίες πάντως από την πλευρά του Βόλου σήκωσε η κόκκινη που έδειξε στον Ριένστρα ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος τσέκαρε και το VAR χωρίς να αλλάξει απόφαση, αφήνοντας τους γηπεδούχους με εννιά παίκτες στα τελευταία λεπτά.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Γεμάτο το θεσσαλικό ντέρμπι. Ο Βόλος μπήκε δυνατά, η ΑΕΛ ισορρόπησε στη συνέχεια και πήρε δίκαια το προβάδισμα παίζοντας και με παίκτη παραπάνω. Ωστόσο ο τεχνικός του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ ρίσκαρε για άλλη μια φορά και δικαιώθηκε καθώς παρότι έμεινε με δέκα παίκτες, έψαξε το γκολ και το βρήκε, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας, παρότι ολοκλήρωσε το ματς με εννιά παίκτες.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Φεράρι, Σάντσες, Μήτογλου, Νεντάκης (69' Γκουαροτσένα), Μπαριέντος, Ριένστρα, Μαρτίνες (69' Μπαρτόλο, 88' Δημόπουλος), Ουάρντα, Περέα (46' Τσοκάνης), Δουβίκας (88' Κιάκος)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Φιλίπ (80' Μαϊδανός), Ηλιάδης (89' Κωστή), Μιχαήλ, Μούζεκ, Μπέρτος, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (63' Σεσέροβιτς), Πλατέλλας (63' Ντουρμισάι), Πινακάς (80' Τόρζε)

Πηγή:www.gazzetta.gr