Άμεση μέριμνα προκειμένου να μη μείνουν τα παράλια του ν. Λάρισας την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο χωρίς ναυαγοσώστες, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Κόκκαλης με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο κ. Κόκκαλης επικαλείται δημοσιεύματα αλλά και δήλωση του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως “η επιστροφή στην κανονικότητα έχει ταυτιστεί από την Κυβέρνηση με την επαναφορά του τουρισμού, στον οποίο επενδύει την ανάπτυξη της οικονομίας.

Πλην όμως, για να αποφέρει ο τουρισμός οφέλη, προϋποτίθεται ότι πρέπει να παρέχει το Κράτος τα εχέγγυα και τις εγγυήσεις για την προσέλκυση των τουριστών, εσωτερικών και εξωτερικών.

Και τούτο δεν μπορεί να συμβεί όταν εμφανίζονται παραλείψεις, όπως η έλλειψη επιχορήγησης στους δήμους της Χώρας για την εξασφάλιση της ναυαγοσωστικής κάλυψης.

Ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αν. Γκουντάρας επισημαίνει ότι ο Δήμος Αγιάς, έχει εντάξει από την αρχή της χρονιάς, στον οικονομικό προϋπολογισμό του, την κάλυψη δύο ναυαγοσωστών σε επιλεγμένες παραλίες του Αγιοκάμπου και του Στομίου.

Οι θέσεις αυτές προέκυψαν με απόφαση τριμελούς επιτροπής, που απαρτίζεται από εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Αγιάς και του Λιμενικού Σώματος, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Η ερμηνευτική εγκύκλιος του Υπουργείου Ναυτιλίας, που προβλέπει μεγαλύτερο αριθμό ναυαγοσωστών, ανατρέπει αυτόν τον σχεδιασμό και φέρνει τόσο τον Δήμο Αγιάς όσο και όλους τους παράκτιους Δήμους της χώρας μπροστά σε αδιέξοδο”, καταλήγει ο κ. Κόκκαλης.