Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση της τροπολογίας του ΥΠΟΙΚ την Πέμπτη στη Βουλή για το ακατάσχετο των αγροτικών ενισχύσεων μέχρι 7.500 ευρώ ανά δικαιούχο, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.Βασίλης Κόκκαλης προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσπίζεται η προστασία των άμεσων κοινοτικών ενισχύσεων του Πυλώνα I της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) από μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης, παρακρατήσεις και συμψηφισμούς μέχρι του ποσού των 7.500 ευρώ ετησίως ανά δικαιούχο, κάνουμε πράξη την υποχρέωση μας να στηρίξουμε την μικρομεσαία αγροτιά κι όσους αγρότες επλήγησαν από την οικονομική κρίση.

Κρίνουμε αναγκαία κάθε απόφαση που αποσκοπεί στη διατήρηση της αγροτικής παραγωγικής δραστηριότητας, την ανάπτυξη της υπαίθρου κι έτσι κινηθήκαμε και τώρα. Σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια που προέκυψαν και με αγώνα δρόμου καταφέραμε να φέρουμε την επίμαχη τροπολογία προς ψήφιση την Πέμπτη, ώστε η πλειοψηφία των Ελλήνων παραγωγών να λάβει κανονικά την εκκαθάριση της ενιαίας ενίσχυσης.

Με την ψήφιση του ακατάσχετου ορίου αποδεικνύουμε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να σταθεί δίπλα στην αγροτιά και στους ανθρώπους της υπαίθρου. Υπενθυμίζω ότι ανάλογη ρύθμιση, ξεπερνώντας εξίσου ανυπέρβλητα εμπόδια, προχωρήσαμε πριν από λίγο καιρό και με την διευθέτηση των μειονεκτικών χαρτών, ώστε να λάβουν κανονικά την εξισωτική οι δικαιούχοι».