«Οι «ομάδες» παύουν να υπάρχουν το βράδυ των εκλογών. Από Δευτέρα, θα υπάρχει ένας Πρόεδρος, ένα διοικητικό συμβούλιο και τα κοινά μας προβλήματά που επιζητούν άμεσες λύσεις».

Τα παραπάνω σημειώνει με άρθρο – παρέμβαση, ο υποψήφιος για την προεδρία στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας κ. Τρύφων Τσάτσαρος.

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Τσάτσαρου: «Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την κρίσιμη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση για τον Δικηγορικό Σύλλογο της Λάρισας.

Την αναμέτρηση που θα κρίνει τον Πρόεδρο. Αυτόν, που από την επόμενη ημέρα και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, θα εκπροσωπεί παντού το Σύλλογό μας και θα δίνει το στίγμα του. Που θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας να αντιμετωπιστούν επιτέλους αποτελεσματικά τα προβλήματα που επιβαρύνουν αφόρητα την καθημερινότητα του Λαρισαίου δικηγόρου. 

Βαδίζουμε με αποφασιστικότητα σε μία νέα εποχή, δίνουμε ελπίδα και προοπτική στους νέους και το κάνουμε εμπράκτως. Με μέτρα άμεσης εφαρμογής και υλοποίησης. 

Οικοδομούμε έναν Σύλλογο ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μας, αλλά και τις προκλήσεις των καιρών. Έναν σύλλογο φιλικό και ανοιχτό σε όλους τους συναδέλφους. 

Το επιχείρημα που τολμά να συνδέσει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και την εκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου, με την ανάδειξη Προέδρου, είναι προσχηματικό, άκρως επικίνδυνο και βάλει ευθέως εναντίον των δικλείδων ασφαλείας για τις οποίες μερίμνησε ο νομοθέτης, ώστε να διασφαλίσει ότι ο Πρόεδρος θα είναι εγγυητής ενότητας και συνθέσεων, μακριά και πέρα από καθεστωτικές αντιλήψεις κλειστών «ομάδων».

Το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσουν μέσα τους οι συνάδελφοι πριν προσέλθουν στην κάλπη, είναι αν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η απερχόμενη Πρόεδρος του Δ.Σ.Λ. στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αν υπήρξε αποτελεσματική απέναντι στα προβλήματα των Δικηγόρων και αν δημόσιες αστοχίες της ενίοτε, έπληξαν ανεπανόρθωτα το κύρος του αξιώματος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας δεν έχει ανάγκη έναν Πρόεδρο που θα διοικεί με «ημέτερους», έναν Πρόεδρο που στην αγωνία του να παρουσιάσει έργο, εμφανίζει ως «επιτυχία» μία αισθητική παρέμβαση στην ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου. 

Χρειάζεται κάποιον με πρόγραμμα, αποφασιστικότητα και προπαντός διάθεση να συνεργαστεί με όλους τους συναδέλφους, ώστε την επομένη των εκλογών, χωρίς νικητές και χαμένους, να κερδηθεί το χαμένο έδαφος.

Οι «ομάδες» παύουν να υπάρχουν το βράδυ των εκλογών. Από Δευτέρα, θα υπάρχει ένας Πρόεδρος, ένα διοικητικό συμβούλιο και τα κοινά μας προβλήματά που επιζητούν άμεσες λύσεις.

Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Ή λιμνάζουμε στην αναποτελεσματικότητα και την εσωστρέφεια, ή κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός  για το καινούριο. Με δυναμισμό, ορμή, συνθέσεις, δράση και μεθοδικότητα. 

Την προσεχή Κυριακή, όλοι μαζί, θα επιτύχουμε την επανεκκίνηση που έχει ανάγκη ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας. 

Καλώ λοιπόν όλους τους συναδέλφους, με τη μαζική συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, να στείλουν ένα σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας ότι οι Λαρισαίοι δικηγόροι αξίζουμε περισσότερα.»