Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 μ.μ στον υπαίθριο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στο λόφο "Μεζούρλο ο Σύλλογος Τρίτεκνων Νομού Λάρισας διοργάνωσε την εκδήλωση «Πρωτάκια 2021 -2022» για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην πρώτη τάξη των Δημοτικών Σχολείων του Ν. Λάρισας.. 

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός μελών και φίλοι του συλλόγου μας, μικροί και μεγάλοι, ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα και ο αύλιος χώρος του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας γέμισε με χαμόγελα και παιδικές φωνές από τα μικρά πρωτάκια και τα αδελφάκια τους των τριτέκνων οικογενειών.

Στην εκδήλωση διανεμήθηκαν τσάντες και σχολικά είδη. Η παρουσία πολλών επισήμων και αξιωματούχων της πόλης μας, έδειξε ότι στηρίζουν την τρίτεκνη  οικογένεια και υπάρχει ενδιαφέρον για τα προβλήματα μας. 

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν, ο κ. Χρήστος Κατσούρας  εκπαιδευτικός, με θέμα  «Σχολική μετάβαση: από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτριος Γκόβαρης αφού καλωσόρισε γονείς, παιδιά, αιρετούς και άλλους προσκεκλημένους και ευχήθηκε  στους μαθητές  «Καλή πρόοδο» και σε όλους Καλή, ασφαλή, ειρηνική και δημιουργική σχολική χρονιά! 

Κατά την σύντομη ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε την σπουδαιότητα  της μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό , τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες σήμερα και το δημογραφικό πρόβλημα λέγοντας μεταξύ άλλων.

«Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει σε λίγες μέρες, αλλά η αγκαλιά των δημοτικών του Νομού μας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φιλοξενήσει φέτος, λιγότερα παιδιά «οι μαθητές της περσινής Α τάξης δημοτικού ήταν 2.506 φέτος θα είναι  2.400.

Η πρώτη τάξη της νέας χρονιάς 2021-22 θα έχει 106 μαθητές λιγότερους, ποσοστό μείωσης 4,5% δηλαδή ένα εξαθέσιο σχολείο. Ανάλογη μείωση εμφανίζεται και στα προνήπια και νήπια και όπως δείχνουν τα στοιχεία η υπογεννητικότητα διογκώνεται.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις είναι τραγικές για τον Ελληνισμό. Η πρωτοφανής μείωση των γεννήσεων συνεχίζεται, με τεράστιες πολιτικές ευθύνες και της κυβέρνησης. 

Σε μια χώρα που χάνει 40.000-50.000 κατοίκους κάθε χρόνο, δεν μπορεί να εξαντληθεί η δημογραφική πολιτική στα 2.000 ευρώ στη γέννηση κάθε παιδιού και στα 1.000 ευρώ αφορολόγητο ποσό για κάθε παιδί, ενώ συνεχίζουν να φορολογούνται τα εισοδήματα των πολυτέκνων που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, όπως  ορίζονται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.!»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αιδεσιμότατος Ευάγγελος Παπαδημητρίου, οι Βουλευτές κ. Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου , Ευαγγελία Λιακούλη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Βούλγαρης,  εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κ. Θεανώ Αστερίου.

Επίσης στην Εκδήλωση  βρέθηκαν ο Πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης μας
καθώς και  τοπικά ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης. Χαιρετιστήρια επιστολή απέστειλε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και παρέλαβαν την τσάντα τους και σχολικά είδη πενήντα τέσσερα (54) παιδιά μέλη του συλλόγου πρωτάκια της Α΄ Τάξης Δημοτικού  σχολικού έτους 2021-22".