Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για την φυματίωση (24 Μαρτίου) η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τις  Πνευμονολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Κέρκυρας και Χίου οργανώνουν κοινή διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 13.30 μμ. Από  την αίθουσα της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα μιλήσουν οι: κ.  Σοφία Καλατζή (εκ μέρους ομάδας φοιτητών ιατρικής)  με θέμα «Επιδημιολογία της φυματίωσης στη Θεσσαλία στα χρόνια της  οικονομικής κρίσης», η κ.  Σοφία Γουργουλιάνη με θέμα «Η φυματίωση  στον κινηματογράφο» και η κ Αννίτα Πρασσά με θέμα «Έρωτες στα χρόνια  της φυματίωσης».
Από την αίθουσα της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας  θα μιλήσει ο κ. Παπανικολάου Ηλίας με θέμα «Επιδημιολογία της  φυματίωσης στην Κέρκυρα» ενώ από την αίθουσα της Πνευμονολογικής  Κλινικής του Νοσοκομείου Χίου ο κ. Γιάνναρης Σπύρος με θέμα «Επιδημιολογία της φυματίωσης στην Χίο, σχέση  με την μεταναστευτική κρίση».
Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Γερογιάννη Ειρήνη, Επιμελήτρια Α΄,  υπεύθυνη του αντιφυματικού ιατρείου της Πνευμονολογικής Κλινικής  του   Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στις αίθουσες των κλινικών  και διαδικτυακά στην διεύθυνση http://live.uth.gr κανάλι1.