Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος «Πηνειός», σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, διοργανώσει τρία Κύπελλα Αναβάσεων Δρόμου σε ελληνικά βουνά.

 Συγκεκριμένα: 

-Το «1ο Κύπελλο Ανάβασης - Όλυμπος - 2η Ανάβαση Καλλιπεύκης» θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου 2016, με εκκίνηση από τον Πλαταμώνα και τερματισμό στην Καλλιπεύκη.

 -Το «2ο Κύπελλο Ανάβασης - Όλυμπος - 1η Ανάβαση Λιβαδίου» στις 18 Σεπτεμβρίου 2016, με εκκίνηση από την Ελασσόνα και τερματισμό στο Λιβάδι.

 -Το «3ο Κύπελλο Ανάβασης - Κίσσαβος - 24η Ανάβαση Ανατολής» στις 23 Οκτωβρίου, με εκκίνηση από τη Δήμητρα και τερματισμό στην Ανατολή.

 Στους τρεις αγώνες θα συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα στις κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Ανδρών, Γυναικών, Μάστερ 30+, 40+, 50+, 60+, OPEN 18+, 30+, 40+, 50+. Παράλληλα με τις τρεις αναβάσεις θα διεξαχθούν και αγώνες για τις κατηγορίες Μίνι Μικρά- Μίνι Μεγάλα. 

Ειδικότερα, με το «1ο Κύπελλο Ανάβασης - Όλυμπος- 2η Ανάβαση Καλλιπεύκης » στις 28 Αυγούστου,  θα διεξαχθεί ο αγώνας “1ο Junior Cup- Uphill ” για κατηγορίες Μίνι Μικρά – Μίνι Μεγάλα.

 Με το «2ο Κύπελλο Ανάβασης - Όλυμπος- 1η Ανάβαση Λιβαδίου» στις 18 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί αγώνας ανάβασης “2ο Junior Cup-Uphill” για τα Μίνι Μικρά – Μίνι Μεγάλα. Τέλος με το «3ο Κύπελλο Ανάβασης -Κίσσαβος-24η Ανάβαση Ανατολής» στις 23 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί ο αγώνας ανάβασης “3ο Junior CupUphill” για τα Μίνι Μικρά – Μίνι Μεγάλα. 

Το «1ο Κύπελλο Ανάβασης -Όλυμπος- 2η Ανάβαση Καλλιπεύκης» συνδιοργανώνει ο Σύλλογος ΠΑΣ Πηνειός με το Δήμο Τεμπών και την υποστήριξη της Cyclinghellas.gr.  Είναι αγώνας 25 χιλιομέτρων και θα διεξαχθεί με αφετηρία τον Πλαταμώνα Πιερίας. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: MINI, Παίδων, Εφήβων, Ανδρών, Γυναικών, Μάστερ 30+, 40+, 50+, 60+, OPEN 18+, 30+, 40+, 50+. Εκκίνηση της ανάβασης από την εκκλησία στο λιμάνι του Πλαταμώνα.  Ώρα εκκίνησης ΜΙΝΙ 10.30π.μ. . Ώρα εκκίνησης υπόλοιπων κατηγοριών 11:30 π.μ.

 ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Ανάβαση 25 χλμ., προεκκίνηση από την εκκλησία στο Λιμάνι Πλαταμώνα –Έξοδο για Παλιό Παντελεήμωνα- Εκκίνηση εν κινήσει- Τερματισμός στη θέση Πατωμένη του χωριού Καλλιπεύκης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 26 Αυγούστου ώρα 21:00. 

Στη Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές για καμία κατηγορία. Οι δηλώσεις των σωματείων για τις κατηγορίες (MINI, Παίδων, Εφήβων, Γυναικών, Ανδρών, Μάστερ) θα αποστέλλονται μαζικά στην ηλεκτρονική φόρμα: http://goo.gl/forms/W2rjOjxWE9qVn1Nl1 Οι δηλώσεις των ΟΠΕΝ αθλητών θα αποστέλλονται στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα: http://goo.gl/forms/r0jk5a31en0mJSzF3

 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στη Γραμματεία από 9:30 π.μ. έως 10:30π.μ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: Οι αθλητές Μάστερ και ΟΠΕΝ για την συμμετοχή τους στον αγώνα θα συνεισφέρουν το ποσό των 10 ευρώ . Η κατάθεση του ποσού θα γίνει στη Γραμματεία του αγώνα. -Για όλους τους αθλητές του αγώνα και τους αθλητές του βάθρου θα μοιραστούν πολλά δώρα από χορηγούς και θα γίνει extra κλήρωση δώρων, ενώ το κατάστημα «Δαλαβίκας bikes» θα προσφέρει εκπτώσεις.

 -Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα στο site: www.podilatikospineios.gr και www.cyclinghellas.gr

 *Ο αγώνας “1ο Junior Cup- Uphill’” για τις μικρές κατηγορίες θα διεξαχθεί ώρα 10.30 π.μ., θα τρέξουν διαδρομή ενός χιλιομέτρου ανηφορικού δρόμου με προεκκίνηση μπροστά από την εκκλησία στο λιμάνι Πλαταμώνα. Οι απονομές των ΜΙΝΙ θα γίνουν αμέσως μετά τον τερματισμό των αθλητών και πριν από την εκκίνηση των μεγάλων κατηγοριών. Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, τον υψομετρικό χάρτη, φόρμα συμμετοχής, κ.λπ. στο site: www.podilatikospineios.gr. (τηλ. επικοινωνίας 6944 - 226876 Δαλαβίκας Κώστας, 6944 - 255177 Δέσποινα Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα).