Νέες τιμές στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων καθόρισε ο Δήμος Λαρισαίων διευκολύνοντας τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης στην αποπληρωμή των, καθώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει καθοριστικά τις εισπράξεις τους.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου καθορίζονται πλέον τρεις ζώνες τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες, πεζόδρομους και πεζοδρόμια, μειώνονται τα τέλη κατά 10% μέσο όρο και παράλληλα αυξάνονται οι δόσεις έως πέντε ανάλογα με το ύψος της οφειλής. 

Επίσης ελείφθη απόφαση για διαμόρφωση τριών ζωνών (κέντρο, εκτός κέντρου, κοινότητες) με ενιαίες τιμές αντί των 35 συνολικά διαφορετικών τελών που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Τα νέα τέλη θα ισχύσουν άμεσα ενόψει και της αναθεώρησης των αδειών των καταστημάτων. Στην Α’ ζώνη εντάσσονται πλατείες, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια και περίπτερα που περιλαμβάνονται στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ηρ. Πολυτεχνείου, Γεωργιάδου, Καλλιθέας, Κραννώνος και Λαγού.

Η Β’ Ζώνη περιλαμβάνει την περιοχή που βρίσκεται εκτός του δακτυλίου της Α’ ζώνης και τέλος, η Γ’ Ζώνη περιλαμβάνει την περιοχή των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Λαρισαίων εκτός της πόλης. 

Σε ό,τι αφορά στα ετήσια τέλη τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες, στην Α’ Ζώνη ανέρχονται σε 40 ευρώ το τ.μ. ετησίως και στα 65 ευρώ στην πλατεία Ταχυδρομείου. Στη Β ζώνη ανέρχονται στα 25 ευρώ το τ.μ. και σε 30 ευρώ στην πλατεία Προφήτη Ηλία. Στη Γ’ ζώνη το τέλος ανέρχεται σε 5 ευρώ το τ.μ.

Στα τραπεζοκαθίσματα των πεζοδρόμων της Α’ ζώνης, το τέλος ανέρχεται σε 40 ευρώ το τ.μ., στη Β’ ζώνη σε 20 ευρώ και στη Γ’ Ζώνη σε 5 ευρώ.

Στα τραπεζοκαθίσματα των πεζοδρομίων της Α’ ζώνης, το τέλος ανέρχεται σε 20 ευρώ το τ.μ., σε 15 ευρώ του τ.μ. για τη Β’ ζώνη και σε 5 ευρώ στη Γ’ ζώνη.

Σε ό,τι αφορά στα εμπορεύματα (πεζόδρομοι, πεζοδρόμια) τα τέλη ανέρχονται σε 20 ευρώ (Α’ ζώνη), σε 15 ευρώ (Β’ ζώνη) και 5 ευρώ (Γ’ ζώνη).

Η μείωση είναι της τάξης του 20% στους κεντρικούς πεζόδρομους πλησίον της πλατείας Ταχυδρομείου, 17% στις πλατείες της Β’ ζώνης (Αβέρωφ, Λειβαδάκι κλπ) και, 11% στο Φρούριο.