Όλο και πιο πίσω πηγαίνει η νέα Κοινωφελής Εργασία. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκήρυξη για τους 36.500 άνεργους στους δήμους αναμένεται να βγει μέσα στον Μάρτιο.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα dikaiologitika.gr θα υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση, καθώς ακόμη βρίσκεται στο στάδιο όπου συγκεντρώνονται όλα τα αιτήματα των Δήμων για κάλυψη των ανοιχτών θέσεων εργασίας

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας και θα ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 67 ετών, οι οποίοι τουλάχιστον έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ.

Οι άνεργοι που θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μία και μόνο ειδικότητα.

Στη Λάρισα

Να θυμίσουμε ότι στη Λάρισα ανοίγουν 1.060 θέσεις στους επτά συνολικά δήμους

Από τις 1.060 συνολικά θέσεις που θα προκηρυχθούν, στον Δήμο Λαρισαίων έχουν «κλειδώσει» 609, στον Δήμο Αγιάς 46, στον Δήμο Ελασσόνας  96, στον Δήμο Κιλελέρ 82, στον Δήμο Τεμπών 54, στον Δήμο Τυρνάβου 100 και στον Δήμο Φαρσάλων 73.

Επίσης προβλέπονται και 456 θέσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.