Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας πραγματοποιεί από τη Παρασκευή 12/02 συνεχόμενες περιοδείες σε χώρους δουλειάς μπροστά στην εβδομάδα δράσης που αποφάσισαν Συνδικάτα και Σωματεία του κλάδου από όλη την Ελλάδα. Συζητήσαμε με πολλούς εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης, δίνοντας έμφαση στους μεταφορείς που αυτές τις ημέρες καλέστηκαν να εργαστούν υπό ακραίες καιρικές συνθήκες. 

Για μία ακόμη φορά ήρθε στο προσκήνιο η ανάγκη οργάνωσης και συσπείρωσης στο Συνδικάτο. Ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις λογικές και τις αντιλήψεις ότι «μόνος μου θα λύσω ότι με απασχολεί», «να στηρίξουμε την επιχείρηση μας, ας δεχτούμε μειώσεις μισθών και απολύσεις για να υπάρχει αύριο». 

Το σύνθημα «Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και είναι ανάγκη να το συζητήσουμε με ακόμη περισσότερους συναδέλφους μας. Τώρα είναι η ώρα να αναμετρηθούμε με τις πολιτικές που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, και με τις λογικές που βάζουν άλλες δυνάμεις και που μας καλούν να κάνουμε κι άλλη υπομονή, να περάσει όλο αυτό και μετά θα λογαριαστούμε. 

Με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, συλλογικότητα, συνεχίζουμε να οργανώνουμε την πάλη μας για να μην περάσουν οι νέοι αντεργατικοί σχεδιασμοί και η επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Για μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς. Για μέτρα προστασίας της υγείας με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και υποδομών στα νοσοκομεία. Για τα μέτρα προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων και των ανέργων. Για το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας.