Tον άμεσο έλεγχο όλων των μηχανημάτων του Νοσοκομείου και χρειάζεται την αντικατάσταση ή τον εκσυγχρονισμό τους ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με αφορμή το ατύχημα εργαζόμενης στον χώρο των πλυντηρίων.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Στις 27/03/2018, κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας στο χώρο των πλυντηρίων του ΠΓΝΛ, εγκλωβίστηκε το χέρι συναδέλφου σε μηχάνημα (διπλωτικό), κινδυνεύοντας ακόμα και η ίδια της η ζωή.
Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην ψύχραιμη και έγκαιρη επέμβαση των υπόλοιπων εργαζομένων στο χώρο. Όμως εν έτη 2018, είναι αυτό αρκετό;
Αν ο επόμενος εργαζόμενος δεν είναι και τόσο «τυχερός» ;
Ως Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝ Λάρισας θα είμαστε δίπλα στη συνάδελφο μας, σε ότι αυτή μας χρειαστεί.
Γιατί όμως πρέπει να φτάνουμε σε τέτοια γεγονότα, για να αναδεικνύονται τα μύρια προβλήματα των εργαζομένων;
Γιατί όμως πρέπει να κινδυνέψουν ζωές, για να ακουστεί και η γνώμη των εργαζομένων;
Γιατί είναι δύσκολο να καταλάβουν κάποιοι, πως σωστές συνθήκες εργασίας σημαίνουν καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας;
Μήπως απλά δεν ενδιαφέρονται;
Άραγε πόσα ‘’γιατί’’ πρέπει να γραφτούν, για να ενδιαφερθούν οι υπεύθυνοι για την ΟΥΣΙΑ των πραγμάτων.
ΘΕΛΟΥΜΕ να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουμε το Νοσοκομείο με όλες τις δυνάμεις μας και πολλές φορές υπερβάλλουμε εαυτό. Έχουμε επιφορτιστεί μεγάλο όγκο εργασίας, καθώς τα τελευταία χρόνια η κίνηση του Νοσοκομείου έχει αυξηθεί δραματικά, ενώ αντίθετα οι προσλήψεις είναι ελάχιστες και σίγουρα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του ευαίσθητου τομέα της υγείας.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνει άμεσα έλεγχος σε όλα τα μηχανήματα του Νοσοκομείου και όπου χρειάζεται να αντικατασταθούν ή έστω να εκσυγχρονιστούν.
Τελικά τι θέλουμε;
Θέλουμε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που να επιτελεί το ρόλο του ή ένα ‘’κάποιο’’ νοσοκομείο που απλά θα έχει το όνομα;
ΥΓ. Προς συνδικαλιστές «μεγάλης» κομματικής παράταξης του ΠΓΝΛ.
Από το ύφος του σχόλιου που κάνατε για το παρόν ΔΣ του Σωματείου, στην ανακοίνωσή σας για τη συνάδελφο, φαίνεται ότι δεν πήρατε το μάθημά σας στις προ διμήνου εκλογές. Προφανώς θεωρείτε τις 20 ψήφους που πήρατε σε 650 ψηφίσαντες, αρκετές για να σπιλώνετε τους άλλους. Δεν πειράζει θα σας περάσει, εσάς και όλους όσους σκέφτονται σαν και εσάς.
Για να παραφράσουμε μια γνωστή έκφραση, ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Οι καιροί άλλαξαν και οι εποχή για τους «τσάμπα μάγκες» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το παρόν ΔΣ θα είναι πραγματικά δίπλα στους συναδέλφους, όχι με κραυγές αλλά με πράξεις και επιχειρήματα. Όποιος «σκούζει» δε σημαίνει ότι έχει και δίκιο»