Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, μετά την ερώτηση που έθεσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου αναφορικά με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Λαρισαίων Ματθαίο Σαρρή. Η κ. Καραλαριώτου ζήτησε να μάθει αν υπάρχει κάποιο κώλυμα με το πτυχίου του κ. Σαρρή, εάν πληρώνεται για τα καθήκοντά του στο Δήμο ή αν ασκεί καθήκοντα οικειοθελώς.

Απαντώντας ο κ. Σούλτης αναφέρθηκε αρχικά στο ΦΕΚ του περασμένου Μαΐου, με το οποίο ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νυν Γενικός Γραμματέας του Δήμου, τονίζοντας ότι ο κ. Σαρρής ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του και παραδεχόμενος ότι όντως υπάρχει θέμα με την πληρωμή του.

Στη συνεδρίαση ήταν παρών ο κ. Σαρρής, ο οποίος πήρε το λόγο και απάντησε πως όντως υπάρχει θέμα με την αναγνώριση του πτυχίου του και κατά συνέπεια με τη μισθοδοσία του, καθώς ο αρμόδιος επίτροπος εξέφρασε αμφιβολία για το κατά πόσο το πτυχίο που κατέχει, καλύπτει αυτό που λέει ο νόμος. Σύμφωνα με τον κ. Σαρρή, το θέμα έχει οδηγηθεί στο ελεγκτικό συνέδριο, οπότε και αναμένεται η σχετική γνωμοδότηση, η οποία και θα δόσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.  «Δεν είναι η πρώτη φορά που δουλεύω για τα κοινά χωρίς να πληρωθώ», τόνισε με νόημα ο κ. Σαρρής.

Ένταση επικράτησε και όταν ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα» Ντίνος Διαμάντος ρώτησε τον κ. Σαρρή πότε πήρε το πτυχίο του, με στελέχη της δημοτικής αρχής να αντιδρούν έντονα, λέγοντας ότι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι τόπος ανάκρισης...

postlarissa.gr