Το Πρωτοδικείο Λάρισας απέκτησε και λειτουργεί πλέον επίσημο ιστότοπο στο διαδίκτυο.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του ιστότοπου είναι https://protodikeio-larisas.gov.gr/  και ήδη έχουν αναρτηθεί σε αυτόν μεταξύ άλλων και οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις επαναπροσδιορισμού συζήτησης υποθέσεων που αποσύρθηκαν λόγω των μέτρων προστασίας απο τον COVID-19.

Επίσης, γίνεται γνωστό πως η Διοίκηση του Πρωτοδικείου Λάρισας δήλωσε την επιθυμία να συμμετάσχει άμεσα στην εφαρμογή για χορήγηση ηλεκτρονικού αντιγράφου των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται απο όλα του τα τμήματα.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ψηφιοποίησης (σκαναρίσματος) των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί το τρέχον έτος 2021 και επίκειται η προσθήκη αυτών στη σχετική εφαρμογή https://www.gov.gr/ipiresies/dikaiosune/dikasteria/elektronikes-dikastikes-apophaseis.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας συγχαίρει τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Λάρισας για τις ενέργειες αυτές, οι οποίες συμβάλλουν άμεσα και καίρια στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δικηγόρων, στην αποσυμφόρηση των γραμματειών του Πρωτοδικείου, τη μείωση του διοικητικού φόρτου και στην εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.