Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει 7 με 10 Σεπτεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ με θέμα τους «17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Μύλου του Παππά, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και στο Β’ Αρχαίο Θέατρο.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις που έχουν στόχο την ανάπτυξη και προώθηση της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης, συμμετέχει στη διοργάνωση και συγκεκριμένα στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα τη γυναίκα, με ομιλία της κας Ολυμπίας Καλαμπαλίκη, PhD (c), Clinical Coordinator Psychology Metropolitan College με τίτλο: "ξέρω τη θέση μου": ιστορίες γυναικών που πήγαν αντίθετα στο ρεύμα.

Με αφορμή παραδείγματα γυναικών που κατάφεραν να συνδυάσουν τους πολλαπλούς τους ρόλους κόντρα στους επικριτές τους, η ομιλία θα έχει σαν στόχο μια συζήτηση σχετικά με τη γυναίκα σε θέσεις ηγεσίας και την ψυχολογική διάσταση αυτής της συνθήκης. 

Παράλληλα όλες τις μέρες της διοργάνωσης θα υπάρχει stand στον υπαίθριο χώρου του Φεστιβάλ, στον Μύλο του Παππά, όπου θα μπορεί το κοινό να ενημερώνεται για τα προγράμματα σπουδών και για ότι αφορά τη φοίτηση στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.