Τα πολύ μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα πρόσωπα στην φροντίδα των προσφύγων της Λάρισας, ανέδειξε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κοινό συμπέρασμα  ότι όλοι, πλέον, δύσκολα τα βγάζουν πέρα καθώς δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι (Στρατός, Τ.Α. Φορείς, εθελοντές κ.λ.π.) κάνουν για την ώρα ότι μπορούν αλλά όχι για πολύ.

Το κλίμα βάρυνε όταν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστωρ Αντωνίου κοινοποίησε "ασφαλείς πληροφορίες" ότι ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο προορίζεται για 2.500 με 3.000 πρόσφυγες, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι των ιατρικών οργανώσεων του νομού που δεν αποκλείουν ακόμα και την εξάπλωση σοβαρών ασθενειών στο μέλλον, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η έλλειψη φαρμάκων.

Ακόμα και το κομμάτι της φύλαξης είναι προβληματικό αφού αποκαλύφθηκε πως τα εφόδια που μοιράζονταν από την τρύπα μιας σκηνής στο πλήθος, ήταν προϊόν διάρρηξης από τους ίδιους τους πρόσφυγες. 

Κοινός παρανομαστής συμπερασμάτων της σύσκεψης, είναι ότι το κράτος πρέπει πάρει την κατάσταση στα χέρια του με οργάνωση μεθοδικότητα και πόρους. Αν αυτό δεν γίνει έγκαιρα η κατάσταση θα ξεφύγει καθώς οι μέχρι τώρα εμπλεκόμενοι στην φροντίδα των προσφύγων στον καταυλισμό έχουν φτάσει στα όριά τους…