Ερώτηση προς τον υπουργό Παδείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου για τηντην κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ Λάρισας και Φαρσάλων
Όπως αναφέρουν:
Τεράστια προβλήματα προέκυψαν μετά την απόφαση του ΥΠΕΠΘ για το κλείσιμο τμημάτων, που ως αποτέλεσμα έχει την κατάργηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Λάρισας και Φαρσάλων.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διεκδικούν της συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων τμημάτων. Μάλιστα μετά από την παρέμβαση μαθητών και καθηγητών, ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε πως για τη φετινή χρονιά θα εγκρίνονταν όλα τα ολιγομελή τμήματα.
    Ωστόσο προς έκπληξη όλων, ενώ εγκρίθηκε η λειτουργία 8 τμημάτων των ΕΠΑΛ για φέτος, δεν συνέβη το ίδιο για:
1.    Την ειδικότητα Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών του τομέα Μηχανολογίας Γ Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Λάρισας
2.    Την ειδικότητα Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων Β Τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας
3.    και για την ειδικότητα Τεχνικού Οχημάτων Γ΄ Τάξης του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, εξαναγκάζοντας τους μαθητές προκειμένου να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στη Λάρισα να ταξιδεύουν καθημερινώς 100 χμ με ότι αυτό συνεπάγεται και για την οικονομική επιβάρυνσή τους.
    Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, μαθητές και καθηγητές βρίσκονται εδώ και αρκετό διάστημα σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αναστολή της Υπουργικής απόφασης και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων τμημάτων.
Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα των μαθητών να ακολουθήσουν απρόσκοπτα την ειδικότητα που έχουν επιλέξει με την έγκριση για τη συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων τμημάτων στο 1ο και 2 ο ΕΠΑΛ Λάρισας, όπως και του τμήματος στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων.