Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Ε.Ε. πραγματοποιήθηκαν στις 1 και 2 Νοεμβρίου2019 για πρώτη φορά στην πόλη των Χανίων παρουσία εκπροσώπων και  των 59 επιμελητηρίων της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης χαιρέτησε τις εργασίες της Γ.Σ στην πόλη του  τονίζοντας  ότι είναι ένα σημαντικό γεγονός που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις  στην εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα και κάλεσε τον πρόεδρο της  Κ.Ε.Ε.Ε. Κωνσταντίνο Μίχαλο να ξεκινήσει  τις εργασίες της Συνέλευσης.

Στις εργασίες συμμετείχαν με ομιλίες και παρεμβάσεις ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, η πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, ο αντιπεριφερειάρχης στους τομείς Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας, Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Αντώνης Παπαδεράκης και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Στο συνέδριο εκτός από τα αμιγώς Επιμελητηριακά θέματα συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, καθώς και  λύσεις που πρέπει να προωθηθούν για τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Αμέσως μετά τη λήξη της Γ.Σ. της Κ.Ε.Ε.Ε. ξεκίνησε το «2ο Chania Business forum» με τη συμμετοχή διακεκριμένων εισηγητών .

Σκοπός του Forum να τοποθετηθούν τα Χανιά και συνολικά η Κρήτη, στην θέση που τους αξίζει στον επιχειρηματικό χάρτη, συγκεντρώνοντας προσωπικότητες του επιχειρείν, με μεγάλη εμβέλεια, από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν

-Πρωτογενής παραγωγή και Μεταποίηση-Αγροδιατροφικό  Branding  με  εργαλεία την ιχνηλασιμότητα και την ασφάλεια τροφίμων

-Τουρισμός-Διεύρυνση  τουριστικής  περιόδου μέσω  εναλλακτικών  μορφών  τουρισμού

- Πολιτισμός-Storytelling στην διαφήμιση  –  η  σημαντικότητα του για να ξεχωρίσει  σήμερα μια καμπάνια

- Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη – Περιβάλλον και Τουρισμός.

- Σινέ-τουρισμός : η επίδραση μιας κινηματογραφικής ταινίας στον τουρισμό και την ανάπτυξη. Στις 2μ.μ.

- συνέργιες/clusters – Μονόδρομος για την ανάπτυξη μικρών και μεσαίων παραγωγών και μεταποιητών. Μεταξύ των ομιλητών ο Παύλος Πολάκης.

- στρατηγικός σχεδιασμός – place branding με ομιλητές δημάρχους του νομού Χανίων

- ο πολιτισμός ως εργαλείο τουριστικής προβολής,

- Καινοτομία και ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης της αγροτικής και μεταποιητικής επιχειρηματικότητας,

Επίσης στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος καθώς και του 2ο Chania Business Forum, συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών, το οποίο πραγματοποίησε και το Διοικητικό του Συμβούλιο στο Επιμελητήριο των Χανίων.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕEΔΕΓΕ στις ως άνω εργασίες η γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας και Αντιπρόεδρος Δ.Σ του ΕEΔΕΓΕ  κα Καλλιόπη Τζήκα παρεχώρησε συνέντευξη στo δημοσιογράφο Λευτέρη Κουρκουλό της  Νέας Τηλεόρασης Κρήτης Neatv gr , καθώς και ραδιοφωνική συνέντευξη στο Γαυδος FM88,8 όπου αναφέρθηκε στις δράσεις του ΕEΔΕΓΕ, στην παρουσία του στο οικονομικό Foroum, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή γυναίκα στο επιχειρείν.

Από το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕE και στο 2ο Chania Business Forum ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Αδάμ, η γεν. γραμματέας Καλλιόπη Τζήκα, ο οικονομικός επόπτης κ. Δημήτριος Οικονόμου, τα μέλη του Δ.Σ Μωυσής Μανουάχ, Ιωάννης Τόλιου, Ιωάννης Τσιούτσιος και Υπηρεσιακό στέλεχος κα. Αναστασία Καρλιγκιώτου.