Γνωρίστηκαν στη Γερµανία και «δραπέτευσαν» στην Ελλάδα για να ζήσουν τον έρωτά τους. Ωστόσο, εκείνος κατέληξε στην Αστυνοµική Διεύθυνση Λάρισας ως δράστης ένοπλης ληστείας σε ενεχυροδανειστήριο, µε το κορίτσι να ζητά επίµονα από τους αστυνοµικούς να µοιραστεί µαζί του το κρατητήριο, αδυνατώντας να ζήσει µακριά του.
Ο 20χρονος µε καταγωγή από τον Αµπελώνα Λάρισας γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Γερµανία. Εκεί γνώρισε τη 14χρονη, τουρκικής καταγωγής, που επίσης έχει µεγαλώσει στη Γερµανία. Το ζευγάρι διατηρούσε σχέση και η κοπέλα ήταν τρελά ερωτευµένη µαζί του.
Αρχές Δεκεµβρίου αποφάσισαν να φύγουν χωρίς να πουν κάτι στις οικογένειές τους, για να µείνουν στον Αµπελώνα Λάρισας, όπου ζει η γιαγιά του 20χρονου.
Οι γονείς της ανήλικης δήλωσαν στις γερµανικές Αρχές την εξαφάνισή της, εκείνες µε τη σειρά τους έδωσαν σήµα για την αναζήτησή της στην Interpol, ενώ ενηµερώθηκε και η Ελληνική Αστυνοµία. Χωρίς δουλειά, χρήµατα και ανέσεις, το ζευγάρι τα έβγαζε δύσκολα πέρα, και η πενιχρή σύνταξη της γιαγιάς δεν επαρκούσε.
«Θα κάνω το καλύτερο για σένα, δεν θα σου λείψει τίποτα» φέρεται να της είπε εκείνος και αποφάσισε να πιάσει την… καλή. Την περασµένη Πέµπτη, µέρα µεσηµέρι, εµφανίστηκε ως πελάτης σε ενεχυροδανειστήριο της περιοχής του Δηµοτικού Ωδείου Λάρισας και ζήτησε να αφήσει έναν χρυσό σταυρό και να πάρει την αξία του σε χρήµατα.
Δεν είχε καλυµµένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, µιλούσε σπαστά ελληνικά, και µάλιστα έπιασε την κουβέντα µε την 38χρονη υπάλληλο, η οποία του ξεκαθάρισε από την αρχή ότι ο σταυρός είχε µικρή αξία. Εβγαλε µαχαίρι Ο 20χρονος εξήγησε ότι χρειαζόταν τα χρήµατα, αλλά η υπάλληλος επέµενε ότι ήταν ευτελούς αξίας. Τότε ο δράστης έβγαλε από την τσέπη του ένα µαχαίρι και την απείλησε, ζητώντας όλα τα χρήµατα που υπήρχαν στο ταµείο.
Πήρε 2.115 ευρώ, καθώς και το βιβλίο καταχωρίσεων των συναλλαγών, πιστεύοντας πως έτσι θα έσβηνε τα ίχνη του. Ατάραχος, σαν να µην είχε συµβεί κάτι, έφυγε πεζή προς το κέντρο της Λάρισας και επέστρεψε στο σπίτι της γιαγιάς του, έχοντας µαζί του τα χρήµατα, το βιβλίο συναλλαγών και το µαχαίρι. Εκεί τον βρήκαν οι αστυνοµικοί και τον συνέλαβαν, αφού είχε προηγηθεί η καταγγελία της υπαλλήλου, που παρά το σοκ της συγκράτησε αρκετά στοιχεία. Μέσα στο σπίτι οι αστυνοµικοί βρήκαν τη 14χρονη, η οποία δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, έβαλε τα κλάµατα και ζητούσε να µπει στο περιπολικό.
Οι αστυνοµικοί ρώτησαν πώς βρέθηκε εκεί και η κοπέλα τούς απάντησε πως είχε ακολουθήσει τον αγαπηµένο της. Λίγο µετά έµαθαν ότι οι γονείς της την αναζητούσαν από τον Δεκέµβριο και ενηµέρωσαν τις αρµόδιες γερµανικές Αρχές. Ο εισαγγελέας Πληµµελειοδικών Λάρισας άσκησε δίωξη σε βαθµό κακουργήµατος σε βάρος του 20χρονου για την ένοπλη ληστεία και στη συνέχεια τον παρέπεµψε στον ανακριτή, όπου απολογήθηκε.
Μετανιωµένος και ζητώντας συγνώµη, έλεγε και ξανάλεγε πως είχε ανάγκη τα χρήµατα, πως δεν ήθελε να πάει φυλακή και πως έφτασε σε αυτό το σηµείο για χάρη της αγαπηµένης του. Σήµερα αναµένεται στη Λάρισα ο πατέρας της ανήλικης για να την πάρει µαζί του, ενώ σύντοµα και µόλις ξεµπερδέψει µε τη Δικαιοσύνη θα την ακολουθήσει και ο 20χρονος.

Μαρία Ριτζαλέου (Εθνος)