Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας) διοργανώνουν την Κυριακή 5 Μαΐου 2019  τον Ιπποκράτειο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου.
Πρόκειται για έναν δημοφιλή και επιτυχημένο αθλητικό θεσμό που φέτος διοργανώνεται για 10η συνεχομένη χρονιά και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικ. Λιούπας  δήλωσε: «Ο Ιπποκράτειος αγώνας δρόμου  περνά μέσα από την πόλη της Λάρισας και συνδέει όλα τα  ιστορικά μνημεία της. Είναι σημαντικό ότι μπορεί να τρέξει όλη η οικογένεια, παιδιά και γονείς. Η μέρα προβλέπεται  ηλιόλουστη και  καλώ όλο τον κόσμο να δώσει το παρών και να αγωνιστεί. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται πάντα αρωγός σε όλα τα αθλητικά γεγονότα. Ευχαριστώ τους  εθελοντές για τη συμβολή και τη βοήθεια τους στην  διοργάνωση».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας Απόστολος Γούλας, τόνισε: «Εκκίνηση και τερματισμός του Ιπποκράτειου Αγώνα Δρόμου θα είναι το Α Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Συνεχίζουμε έτσι, να συνδέουμε τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και  αναδεικνύουμε τα ιστορικά μνημεία της πόλης,  τους πνεύμονες πρασίνου και την κοίτη του Πηνειού ποταμού.
-Ο αγώνας των 1.000 μέτρων για παιδιά και εφήβους  θα ξεκινήσει στις  9 π.μ.
-Ο Ιπποκράτειος Αγώνας των 10.000 μέτρων θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. και
-Ο αγώνας των 3.000 μέτρων  (fun run) θα ξεκινήσει στις 11.15 π.μ.
Ο κ. Γούλας ευχαρίστησε  όλους τους εθελοντές, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για τη στήριξη,  το Δήμο Λαρισαίων και τους χορηγούς.
Τέλος ο πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αθανάσιος Μπατζιόλας τόνισε: «Συμμετέχουμε στη διοργάνωση, προάγοντας την ιδέα του εθελοντισμού, μια πράξη ανιδιοτελή και ενσυνείδητη με σκοπό την προσφορά  και τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο». Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Β. Πινακάς,  οι κ.κ. Στ Δημότσιος, Στ. Χατζηλάκος, από τη διοίκηση του  Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας ο ταμίας Κων. Γκέτσιος και η γραμματέας Μελ. Παπά και από τους εθελοντές της ΕΟΔΥΑ οι κ.κ. Βασ. Αρχοντής, Σπ. Ξηρομερίσιος και Δημ. Τσιάκας.