Προ των ευθυνών τους θέτει τις αρμόδιες Περιφερειακές Υγειονομικές Υπηρεσίες ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας για την κτηριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας (Κ.Υ.) της περιοχής.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Ενόψει των αλλαγών στο ΕΣΥ και ιδιαίτερα στην ΠΦΥ, για τις οποίες έχουμε διατυπώσει σαφείς προτάσεις, για να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία θα πρέπει να προηγηθεί κτηριακή αναβάθμιση εκεί όπου χρειάζεται. 

Στην Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και του  ΔΣ του ΠΙΣ ο Υπουργός Υγείας κ. Θ. Πλεύρης μας ανακοίνωσε εκτός των άλλων ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι διαθέσιμα 220 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των Κ.Υ.

Επιπρόσθετα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και μετά από ιδιαίτερη μέριμνα του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, τρέχουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση των Κ.Υ.  

Μπροστά σ’ αυτή την εικόνα οι αρμόδιες Περιφερειακές Υγειονομικές Υπηρεσίες τίθενται αυτόματα προ των ευθυνών τους, ώστε να απορροφήσουν  όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για την αναβάθμιση των Κ.Υ. της Π.Ε. Λάρισας.

Όσον αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των Κ.Υ., θα πρέπει από τώρα να ετοιμάσουν τις ανάλογες μελέτες ώστε να είναι έτοιμες να υποβληθούν στο νέο ΕΣΠΑ, γιατί  το προηγούμενο πέρασε παντελώς ανεκμετάλλευτο. 

Οι καλές συνθήκες εργασίας των γιατρών αλλά και του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού, επηρεάζουν θετικά την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα να παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες".