Την κατασκευή νέου πολυδύναμου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάζει νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο Ειδικής Εκπαίδευσης και ειδικότερα για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, δρομολογεί ο δήμος Λαρισαίων. 

Ειδικότερα το νέο διδακτήριο θα στεγάσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο (ΔΑΔ) και το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ).

Η σχετική πρόταση για την υλοποίηση του έργου έχει κατατεθεί ήδη στο υπουργείο Εσωτερικών για  χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στην διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Σούλτη. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι σχολικές μονάδες βαθμίδες θα είναι ανεξάρτητες και όχι ενιαίες, ενώ σύντομα θα προκηρυχθεί η μελέτη.

Ο σχεδιασμός του Δήμου Λαρισαίων προβλέπει την ανέγερση διδακτηρίων, σε δημοτική έκτασης 7.300 τετραγωνικών μέτρων, στην οδό Φαρσάλων και περίπου στο ύψος του ξενοδοχείου «Imperial».

Μάλιστα, οι  αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων, έχουν ήδη προχωρήσει  τις διαδικασίες για σημειακή Πολεοδομική τροποποίηση με ανασχεδιασμό των δύο Οικοδομικών τετραγώνων που θα ανεγερθεί το σχολείο. Η διαδικασία αυτή είναι εφικτό να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβριο. 

Σημειώνεται ότι από την αρχή της θητείας της διοίκησης Καλογιάννη στο Δήμο Λαρισαίων υπήρξε αμέριστη στήριξη σε ζητήματα εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα χρόνια της θητείας και με αντιδήμαρχο τον αείμνηστο Αλ. Μπατζανούλη πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του  ΕΕΕΕΚ από τους Αγίους Αναργύρους στην Λάρισα, ενώ ακολούθησε η συνεργασία Δήμου Λαρισαίων – Περιφέρειας Θεσσαλίας με το Δήμο να παραχωρεί έκταση στην Νεάπολη για την ανέγερση του νέου διδακτηρίου.