Ομόφωνα εγκρίθηκε το βράδυ της Τρίτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας το ψήφισμα καταδίκης της τροπολογίας της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, με την οποία προβλέπεται η εξομοίωση των πτυχίων των Πανεπιστημίων με αυτά των Κολλεγίων,

Κατά την εισήγησή του ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Νταής, τόνισε πως η εν λόγω τροποποίηση αφορά τουλάχιστον 200.000 επιστήμονες.

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως σε διαφορετική περίπτωση θα δρομολογηθούν κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κ. Ελλάδας Δημήτρης Ντογκούλης εξέφρασε και αυτός την αντίθεσή του στην τροπολογία, σημειώνοντας πως το ζήτημα αφορά την καθημερινότητα των γεωτεχνικών.

Αντίθετος στην τροπολογία δήλωσε και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Παράρτημα Θεσσαλίας Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «κανείς δε μπορεί να μπαίνει από την πίσω πόρτα στο Οικονομικό Επιμελητήριο».

«Η τροπολογία πέρασε εν κρυπτώ, χωρίς διάλογο με τα Επιμελητήρια», τόνισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, σημειώνοντας πως «η αριστεία δε μπορεί να εξισώνεται προς τα κάτω».

Σύμφωνος με το ψήφισμα, προτείνοντας να πάει σε διαπαραταξιακή επιτροπή, δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Κρίκης.

Υπέρ του ψηφίσματος δήλωσε ο εκπρόσωπος της παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών» κ. Παναγιώτης Νασιώκας.

«Δηλώνουμε την αντίθεσή μας και εμείς στην συγκεκριμένη διάταξη, να αποσυρθεί η τροπολογία. Ψηφίζουμε υπέρ του ψηφίσματος», δήλωσε ο επικεφαλής της «Ορμή Ανανέωσης κ. Νίκος Γαμβρούλας.

«Η κυβέρνηση όφειλε να βάλει όρια στην ιδιωτική εκπαίδευση», είπε ο επικεφαλής της Λαρισαίων Κοινόν Κώστας Βαϊούλης, σημειώνοντας ότι υπερψηφίζει το ψήφισμα.

Για απόνερα της κατάργησης των ΤΕΙ έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης, ενώ ο Ντίνος Διαμάντος τόνισε πως επαγγελματικά δικαιώματα αποδίδουν τα Επιμελητήρια.

tinealarissa.gr